Nieuwe maandelijkse column van de sociale kernteams

Publicatiedatum: Vrijdag 21 april 2017

De komende tijd presenteren de sociale kernteams van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert zich elke maand beurtelings op deze gemeentepagina. Dit keer is het de beurt aan het sociaal kernteam van Cuijk.

Column van het sociaal kernteam Cuijk

Wekelijks komen we als sociaal kernteam Cuijk samen om vragen van burgers te bespreken die bij ons binnenkomen. Ieder lid van het team brengt zijn of haar eigen expertise in. Burgers kunnen zelf contact opnemen, maar ook huisartsen en andere maatschappelijke organisaties verwijzen naar ons door.

Uit de praktijk

Een huisarts vraagt of wij bij een echtpaar op leeftijd op huisbezoek kunnen gaan. Vanuit ons team gaan dit keer een consulent Zorg en een ouderenwerker bij het echtpaar langs. De zoon is ook aanwezig bij het gesprek. Het echtpaar heeft niet eerder hulp gevraagd. Meneer heeft een beroerte gehad en mevrouw wordt het huishoudelijk werk te zwaar. We maken samen een plan. Zo organiseren we huishoudelijke hulp en maaltijden aan huis. Ook organiseren we passende dagbesteding voor meneer zodat zijn vrouw af en toe tijd heeft voor zichzelf. We vertellen mevrouw over diverse activiteiten  in de buurt waar ze naartoe kan gaan. Ze gaat nu wekelijks naar de inloop in het buurthuis. Daarnaast maakt de zoon met zijn broers en zussen afspraken over wat zij gaan doen om hun ouders te ondersteunen, zoals de wekelijkse boodschappen. We spreken af dat we contact houden tot alles naar tevredenheid verloopt. Met toestemming van het echtpaar, geven we een terugkoppeling aan de huisarts.

Wat is een sociaal kernteam

Heeft u een vraag of probleem waar u zelf niet uitkomt? Het sociaal kernteam is er om u verder te helpen. Al uw vragen op het gebied van welzijn en zorg, kunt u stellen aan het sociaal kernteam. Samen gaat u op zoek naar het juiste antwoord of de juiste aanpak voor uw situatie. U houdt altijd zelf de regie.

De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hebben ieder een sociaal kernteam. In elk team werken mensen met een verschillende deskundigheid. Zoals sociaal cultureel werk, maatschappelijk werk, ouderenadvies en ondersteuning bij leven met een beperking. Ook een wijkverpleegkundige en een consulent Zorg maken deel uit van het team.

Hoe bereikt u het sociaal kernteam

U bereikt het sociaal kernteam van uw gemeente via het centrale telefoonnummer 0485-396783 of via het e-mailadres sociaalkernteam@cgm.nl.