Bestemmingsplannen bekijken

De gemeente regelt in bestemmingsplannen waar u mag bouwen en waar u terreinen en gebouwen voor mag gebruiken. Als u ergens (bouw-)plannen voor heeft, is het verstandig om na te gaan wat het bestemmingsplan toestaat. Het kan ook belangrijk zijn om uw mening te geven over een nieuw bestemmingsplan. De Wet ruimtelijke ordening regelt hoe en wanneer men op nieuwe bestemmingsplan kan reageren.

Wettelijke bekendmaking van ruimtelijke plannen

De Wet ruimtelijke ordening bepaalt wanneer en hoe de gemeente nieuwe ruimtelijke plannen bekend moet maken. Onze bestemmingsplannen worden gepubliceerd via Openbare bekendmakingen.

Bestemmingsplannen bekijken

Wij publiceren al onze bestemmingsplannen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U vindt daar alle informatie en documenten.

Uitleg Ruimtelijkeplannen.nl

Bekijk hieronder in een kort instructiefilmpje hoe u een bestemmingsplan kunt bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inspraak en rechtsmiddelen

Voor de mogelijkheden om in het kader van een lopende bestemmingsplanprocedure inspraak te leveren of rechtsmiddelen, zoals zienswijzen, beroep en voorlopige voorzieningen, aan te wenden, verwijzen wij u naar het daarover vermelde in de officiële bekendmaking.

Volg de ontwikkelingen in uw buurt met de app Cuijk-OmgevingsAlert

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in uw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? De app is gratis te downloaden in de App Store, Windows Store en Google Play Store onder de naam Cuijk – Omgevingsalert.