College column burgemeester Antoine Walraven

Publicatiedatum: Vrijdag 4 juni 2021

Burgemeester Walraven

Het Land van…ons allemaal

Bij het samengaan van de vijf gemeenten tot de gemeente Land van Cuijk horen natuurlijk ook een nieuw logo en bijbehorende huisstijl. Op donderdag 27 mei 2021 mocht ik, samen met Bouke de Bruin, wethouder gemeente Boxmeer, het nieuwe logo onthullen. En dat deden we met trots! Het is dan ook een prachtig logo geworden. Branding studio Di-visie stond aan de lat voor het ontwerp. Zij werden gekozen uit meerdere lokale bureaus uit onze regio.

Verleden en toekomst

In het nieuwe logo worden verleden en toekomst op een mooie manier aan elkaar verbonden. Door het samenvoegen van een accolade (klassiek teken) en een blokhaak (modern teken) ontstaat er een klassiek wapenschild in een modern jasje. Voor de accolade en de blokhaak is gekozen omdat dit tekens zijn waarmee wordt afgebakend ‘wat bij elkaar hoort’, zoals bijvoorbeeld in een muziekstuk, een wiskundige formule of in programmeertaal. Het nieuwe logo staat zo dus symbool voor het verleden dat we samen delen en de toekomst die we met elkaar aan gaan. Het laat op deze manier zien dat het Land van Cuijk…..Het Land van ons allemaal is.

Filmpje van de onthulling

Tijdens de onthulling werd het verhaal over het logo uitgelegd in een mooi filmpje. Dit kunt u terugkijken op www.gemeentelandvancuijk.nl. Binnenkort volgen er via de verschillende social media kanalen leuke acties waarmee u onder andere een hoodie met het nieuwe logo kunt winnen.

Cyber Agent

In onze gemeente wordt al een tijdje de game Hackshield gespeeld. Met dit online spel leren kinderen tussen 8 jaar en 12 jaar spelenderwijs cybercriminaliteit te herkennen en te voorkomen. Zo kunnen zij niet alleen zichzelf maar zelfs ook hun familie en vrienden beschermen tegen online criminaliteit.

In onze dorpen doen 54 kids mee aan Hackshield. Afgelopen dinsdag 1 juni mocht ik de eerste junior Cyber Agent officieel in het zonnetje zetten. Thalita van 10 jaar, codenaam DiTaKY, behaalde een prachtige score van 10530 punten en mag zichzelf  een echte Hackshield Cyber Agent noemen. Ze kreeg hiervoor van mij niet alleen een diploma en enkele mooie prijzen maar vooral ook een dik compliment. Door de inzet van Thalita is onze digitale wereld weer een stukje veiliger geworden.

Ook de komende tijd blijven we nog op zoek naar jonge Cyber Agents die de game willen spelen. Meer informatie is te vinden op www.joinhackshield.nl.

Burgemeester Antoine Walraven