Initiatieven van inwoners

Inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert organiseren zelf duurzame initiatieven. Ontdek hier welke initiatieven er al zijn.

Buurkracht Mill

Buurkracht Mill brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Dit gebeurt op initiatief van diverse netwerkbedrijven, die eigendom zijn van provincies en gemeenten. Veel mensen willen hun energieverbruik aanpakken, alleen komt het er vaak niet van. Samen energie besparen met je buren en Buurkracht is voordeliger, makkelijker, leuker en slimmer.

Buurkracht is de kracht die jij en je buren samen hebben. De kracht om samen de buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Lees wat anderen er al mee bereikten en ontdek vooral je eigen buurkracht! Kijk of er bij jou al een Buurkrachtinitiatief in de buurt is.

Stichting Eigen Kweek

Stichting Eigen kweek is een initiatief van zes Langenbomers. Maar de doelstelling is dat het snel wordt omarmd door alle Langenbomers. Want hoe meer mensen er meedoen, hoe sterker we samen staan en hoe meer iedereen én Langenboom verdient!

Het doel: het zonder winstoogmerk, door middel van gezamenlijke inkoopacties, sponsering en giften bijeenbrengen van financiële middelen ten behoeve van projecten voor de gehele Langenboomse bevolking. Het ondersteunen van gemeenschapsbelangen in de breedste zin van het woord.