Voorwoord wethouder van den Boogaart

Publicatiedatum: Woensdag 27 januari 2021

Wethoder Joa van den Boogaart

Beste ondernemers van de gemeente Mill en Sint Hubert,

Ook in 2021 staan er, naast onze inzet ten behoeve van de voortdurende coronacrisis, weer verschillende economische ontwikkelingen op onze agenda. Zo werken wij momenteel samen met het Ondernemers Collectief Mill aan de oprichting van een startersloket met een ambitie voor een startershuis, bereiden wij achter de schermen digitale, kennis verrijkende ondernemersevents voor, stimuleren wij een vitaal detailhandelscentrum en gaan wij een onderzoek naar ruimtebehoefte voor bedrijfskavels initiëren. Naast deze ontwikkelingen zal het platform AgriFood Tech sterker onder de aandacht gebracht worden, maken we de strategische agenda Land van Cuijk verder op, intensiveren we onze economische samenwerking in de regio NoordOost Brabant, sluiten we aan bij de economische activiteiten ontwikkelt door de Regiodeal en blijven we ons regionale economische positie versterken.

Eind vorig jaar hebben wij, na een pilot van een jaar, samen met de leden van BTV Mill het vertrouwen gegeven aan Duurzaam Bedrijven Overleg Land van Cuijk om op alle bedrijventerreinen in Mill parkmanagement te realiseren. Daarbij wordt ingezet op de toekomstbestendigheid van de bedrijventerreinen in Mill. Aankomend jaar zal de BTV, onder nieuwe voorzitterschap van Nancy van Gemert, haar Keurmerk Veilig Ondernemen gaan verlengen middels her-certificering. Binnenkort wordt door het Parkmanagement een speciale mobiele app gelanceerd voor alle BTV leden, waarin zij onderling snel en makkelijk informatie kunnen delen.

Onze focus ligt nu op het stimuleren van lokale aankopen, ondersteunen van ondernemers en het behoud van een levendig centrum en succesvolle bedrijventerreinen. Als gemeente willen wij binnen onze mogelijkheden de ondernemers in crisis zoveel mogelijk helpen. Wij roepen iedereen dan ook op om aankopen en horeca bestedingen vooral lokaal te doen! Alleen samen komen we door deze moeilijke tijd heen.

Via deze nieuwsbrieven houden we u op de hoogte en zetten we de laatste economische nieuwsfeiten voor u op een rij. Ook informeren wij u over regelingen en subsidiemogelijkheden. Wellicht biedt u dat inspiratie voor het komende jaar. Heeft u vragen, ideeën en/of opmerkingen, neem dan contact op met het Ondernemersloket. Wij zijn er voor u!

Blijf gezond, houd afstand en zorg goed voor elkaar!

Jos van den Boogaart, wethouder economie