Nieuws

Informatie over het coronavirus

Publicatiedatum: Dinsdag 3 augustus 2021

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees verder

Een nieuwe toekomst voor onze kerkgebouwen deel drie

Publicatiedatum: Vrijdag 6 augustus 2021

Een nieuwe toekomst voor onze kerkgebouwen. We vertellen u niets nieuws als we zeggen dat het kerkbezoek terugloopt. Daarom moeten we nu nadenken over de toekomst van kerkgebouwen. In een artikelenreeks over de Kerkenvisie Mill en Sint Hubert gaan we hier verder op in. Het kerkdorp Haps wordt hier ook bij betrokken. Dit is het derde artikel uit de reeks.

Lees verder

Meldpunt Zorgwekkend Gedrag en Meld- en adviespunt Zorg en Overlast

Publicatiedatum: Vrijdag 30 juli 2021

Misschien schrikt u van iemand op straat die in de war lijkt, of maakt u zich zorgen om een familielid dat niet meer voor zichzelf zorgt. Hoewel er in dat soort situaties geen spoed nodig is, bellen veel mensen de politie voor hulp. Maar eigenlijk kan een andere deskundige vaak beter helpen. Daarom is er het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag.

Lees verder

TONK-regeling aangepast en verlengd

Publicatiedatum: Vrijdag 30 juli 2021

Sinds april 2021 kunnen inwoners gebruikmaken van de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Deze ondersteuning is er voor mensen van wie hun inkomen lager is geworden als gevolg van de coronacrisis en die daardoor hun vaste lasten niet meer kunnen betalen. Inmiddels is besloten om de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021.

Lees verder

Wedstrijd pimp-de-prullenbak

Publicatiedatum: Woensdag 28 juli 2021

Wij zijn Lise Geurts en Laura Barten. We zijn 11 jaar en wij zitten bij de Jeugdgemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert. Ik, Laura ben een project begonnen dat gaat over afval. Eerst samen met Esmee en nu heb ik het verder uitgewerkt met Lise. Ons doel is om mensen bewuster te maken van zwerfafval.

Lees verder

Rectificatie Afvalkalender 2021

Publicatiedatum: Maandag 26 juli 2021

Op de Afvalkalender 2021 staan de openingstijden van de milieustraat en de groenstraat in Haps fout weergegeven.

Lees verder

Bouwteam Cuijk Centrum: Eensgezindheid over de focuspunten voor Cuijk Centrum

Publicatiedatum: Maandag 26 juli 2021

Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Land van Cuijk een feit. Drieëndertig kernen, samen één nieuwe gemeente. Waar staan deze kernen voor? Waar zijn ze trots op en wat zou misschien beter kunnen? Waar willen ze samen met de nieuwe gemeente aan gaan bouwen?

Lees verder

Een nieuwe toekomst voor onze kerkgebouwen

Publicatiedatum: Vrijdag 23 juli 2021

Een nieuwe toekomst voor onze kerkgebouwen. We vertellen u niets nieuws als we zeggen dat het kerkbezoek terugloopt. Daarom moeten we nu nadenken over de toekomst van kerkgebouwen. In een artikelenreeks over de Kerkenvisie Mill en Sint Hubert gaan we hier verder op in. Dit is artikel 3.

Lees verder

Reizende tentoonstelling in het Euregio-Forum

Publicatiedatum: Donderdag 22 juli 2021

Van 12 juli t/m 12 augustus 2021 is de reizende tentoonstelling "Shared History on Tour: een Duits-Nederlandse geschiedenis per spoor" te zien bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve.

Lees verder

Onderhoud N602 Sint Hubert - Wanroij

Publicatiedatum: Maandag 19 juli 2021

In week 33, van dinsdagavond 17 augustus 2021, 19.00 uur tot woensdagochtend 18 augustus 2021 6 uur, is de N602 Sint-Hubert - Wanroij afgesloten wegens werkzaamheden aan het asfalt.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.