Nieuws

Informatie over het coronavirus

Publicatiedatum: Dinsdag 14 september 2021

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees verder

Wadi; Met subsidie uw regenpijp afkoppelen

Publicatiedatum: Dinsdag 28 september 2021

De herfst is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: de wadi.

Lees verder

Voor Elkaar Pas voor Wmo-reizigers in Noordoost-Brabant

Publicatiedatum: Maandag 27 september 2021

Om opnieuw kennis te maken met het openbaar worden tussen 27 september en 9 oktober in de regio OV-OpStapDagen georganiseerd. Hiermee willen wij onze Wmo-pashouders helpen weer met de bus of de trein te reizen. Op zaterdag 2 oktober is er een bijeenkomst in Cuijk.

Lees verder

Onderzoek naar gezondheid kinderen van 0 t/m 11 jaar van start

Publicatiedatum: Maandag 27 september 2021

Vanaf maandag 20 september 2021 valt bij een groot aantal ouders een uitnodiging voor deelname aan de kindmonitor in de bus. Het gaat om een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van kinderen van 0 t/m 11 jaar.

Lees verder

Hoe woon jíj in de toekomst als je ouder wordt? Of jouw ouders?

Publicatiedatum: Maandag 27 september 2021

Dinsdag 19 oktober 2021 organiseren de gemeenten binnen het Land van Cuijk een informatiebijeenkomst over mantelzorg. Een avond vol informatie, tips en inspirerende praktijkvoorbeelden. Na deze avond weet je precies hoe je onder andere een (pré-) mantelzorgwoning kunt regelen. Voor jezelf, óf je ouders.

Lees verder

Hoe motiveer je jouw kind om zich in te zetten op school?

Publicatiedatum: Maandag 27 september 2021

De zomervakantie is voorbij: tijd om naar school te gaan. Veel kinderen moeten even wennen aan het ritme. Helemaal niet gek, want ook ouders hebben er last van. Maar wat als het voor jouw kind moeilijk blijft om in beweging te komen voor school? Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk geeft tips om hem of haar te motiveren.

Lees verder

Presentatie Kerkenvisie gemeente Mill en Sint Hubert (en Haps)

Publicatiedatum: Maandag 27 september 2021

De Kerngroep Kerkenvisie Gemeente Mill en Sint Hubert nodigt alle geïnteresseerden en betrokkenen graag uit voor een presentatie van de Kerkenvisie gemeente Mill en Sint Hubert. Daartoe behoort ook de kerk in Haps.

Lees verder

Zo regelt u een papieren coronapas

Publicatiedatum: Vrijdag 24 september 2021

Vanaf zaterdag 25 september 2021 heeft u een coronabewijs nodig als u naar een restaurant, bioscoop of evenement wilt. Met de CoronaCheck-app komt u snel binnen. Maar heeft u geen smartphone of vindt u de app te ingewikkeld? Vraag dan een papieren pas aan of print hem zelf uit.

Lees verder

World Cleanup Day: een succes

Publicatiedatum: Vrijdag 24 september 2021

Zaterdag 18 september 2021 was de World Cleanup Day. Ruim 800 vrijwilligers in de gemeenten Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis gingen aan de slag. Wij bedanken alle vrijwilligers hartelijk voor hun inzet.

Lees verder

Reist u met ons mee in het Geopark?

Publicatiedatum: Vrijdag 24 september 2021

Om het Geopark Peelhorst en Maasvallei samen te ontdekken, worden er vanaf september tot halverwege december wekelijks kleinschalige ontmoetingen georganiseerd. De kleinschalige ontmoetingen worden georganiseerd in de vorm van lezingen, wandel- en fiets excursies over de geschiedenis, geologie, cultuur, archeologie en flora en fauna binnen het Geopark.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.