College gemeente Mill en Sint Hubert bezoekt bedrijf van der Horst aannemers

Publicatiedatum: Vrijdag 12 april 2019

Op dinsdag 5 februari 2019 bracht het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Mill en Sint Hubert een bedrijfsbezoek aan ondernemer Antoon van der Horst, directeur en eigenaar van het innoverende en duurzame bouwbedrijf van der Horst aannemers te Mill.

Van der Horst aannemers, bijna 90 jaar geleden opgericht, heeft dagelijks een speciaal team van vakmensen onderweg om voor gemeenten, woningcorporaties en bedrijven onderhouds- en renovatiewerken uit te voeren. Ook verzorgt van der Horst totale bouwtrajecten van ontwerp tot oplevering (het zogenaamde Design & Build). Het bedrijf heeft brede technische kennis zelf in huis. Van deskundige tekenaars, eigen materieeldienst tot een timmerfabriek, waar kozijnen, ramen, deuren en prefab elementen onder KOMO-certificaat worden geproduceerd. Van der Horst onderscheidt zich op de markt door juist de complexe bouwuitdagingen op te pakken en geen enkele uitdaging op het gebied van planning, budget of duurzaamheid te schuwen. Met deze lef en deskundigheid hebben zij zich inmiddels ook sterk weten te profileren in de ontwikkeling en bouw van zwembaden- en sportaccommodaties.

Leermeesters

In totaal werken dagelijks 1500 vakmensen voor van der Horst aannemers op de diverse bouwplaatsen. Antoon van der Horst heeft het bouwvak in zijn hart zitten en is een groot aanjager van de versterking en promotie van het regionale bouwtechnisch onderwijs. Vooruitstrevende gesprekken met de opleiders in het Land van Cuijk worden momenteel gevoerd. Binnen zijn bedrijf werken veel leermeesters die in het werkveld praktijkonderwijs bieden aan jeugdige bouwtalenten. Leerlingen van het Merlet College genoten laatst van een bijzonder uitstapje naar het bedrijf en leerden daar veel over het bouwvak. Ook kreeg vorige maand een aantal basisschoolleerlingen in Boxmeer een metselworkshop aangeboden namens het bedrijf.

Energiezuinig en milieubewust

Op het bedrijventerrein Het Spoor te Mill staat het energiezuinige bedrijfspand van van der Horst aannemers. Doordat Van der Horst het gebouw verwarmt en koelt met behulp van koude- en warmte opslag in de bodem, gebruiken zij vier tot vijf keer minder energie dan met conventionele systemen. In 2019 wordt het pand aan de Houtzagerijstraat in Mill energieneutraal gemaakt door het plaatsen van zonnepanelen. Het zeer georganiseerde bedrijfsterrein heeft een eigen milieustraat waar het afval verantwoord wordt gescheiden en afgevoerd.

Bewondering

Het College heeft met veel bewondering gekeken naar de bedrijfspresentatie waarin veel bijzondere lokale, regionale en landelijke projecten de revue passeerden. Tijdens de rondleiding door het bedrijf zagen we in de timmerfabriek met eigen ogen hoe lokale ondernemers samenwerken aan de ontwikkeling van echte Millse Tiny Houses. Kortom chapeau voor Antoon van der Horst en zijn team! Dank voor de gastvrijheid en nog heel veel ondernemersplezier en succes gewenst!