Collegecolumn burgemeester Antoine Walraven

Publicatiedatum: Vrijdag 13 september 2019

Bestuurlijke toekomst

Het kan u niet ontgaan zijn dat de gemeente Mill en Sint Hubert, net zoals andere gemeenten in de regio, bezig is met de bestuurlijke toekomst. Hiervoor heeft de gemeenteraad al met elkaar een aantal stappen gezet maar ze willen in hun proces ook graag uw mening horen. Daarom organiseren we op 23 september 2019 om 19.30 uur een informatieve maar zeker ook interactieve bijeenkomst in Myllesweerd. U komt toch ook?

Tijdens de avond geven we niet alleen een toelichting op alle ontwikkelingen bij onze gemeente, we vertellen ook waar de omliggende gemeenten mee bezig zijn. Want ook die keuzes zijn van invloed op ons proces. Daarnaast is het op de 23e ook nadrukkelijk de bedoeling dat u als inwoner uw mening kunt laten horen. Dit doen we aan de hand van stellingen en vragen. We hopen dat u tijdens deze avond uw wensen en uw mening laat horen én dat u in gesprek gaat met elkaar zodat wij uw ‘frisse blik’ mee kunnen nemen in het vervolgproces. We hopen op een interessante avond in een vol Myllesweerd.

Open dag met veel activiteiten voor jong en oud

Heeft u altijd al een kijkje achter de schermen van onze gemeente willen nemen. Bent u benieuwd naar de werkplekken en het werk van ons als college? Of heeft u gewoon zin om eens te trouwen ‘voor spek en bonen’ of om diverse demonstraties van onze buitendienst, de brandweer en de politie bij te wonen? Kom dan vooral op zaterdag 26 oktober 2019 naar de open dag van onze gemeente. We zetten op deze dag onze deuren open voor jong en oud. U kunt die dag een kijkje nemen in alle kantoren en zien en beleven wat er allemaal in onze gemeente en ons gemeentehuis gebeurt. Daarnaast zijn er ook heel veel leuke activiteiten waarbij we ook echt rekening houden met onze jongere inwoners. Denk aan het aanvragen van een paspoort voor de knuffel, rijden in een brandweerauto, een huis bouwen van mega blokken, een speurtocht, luchtkussens en een ambtsketen knutselen in mijn kantoor.

Genoeg te doen dus die dag, voor iedereen. Noteer 26 oktober 2019 van 11.00 uur tot 16.00 uur alvast in uw agenda. We vinden het heel leuk als u deze dag even bij ons binnenloopt. Tot dan!