Contact met de politie

Publicatiedatum: Maandag 11 februari 2019

De politie vindt het belangrijk te weten wat er speelt, zodat zij die zaken op kunnen pakken die inwoners belangrijk vinden. Inwoners kunnen hun meldingen doen per telefoon of via het internet. En sinds januari 2017 kan dit ook via de brievenbussen die speciaal hiervoor op vijf plaatsen in de gemeente Mill en Sint Hubert te vinden zijn.

De brievenbussen zijn bedoeld om op een laagdrempelige manier contact te krijgen met de wijkagenten. Iedereen mag hiervan gebruik maken wanneer men een bericht heeft voor de politie, wanneer men iets wil melden, dat niet dringend is, iets wil bespreken of gewoon even contact wil met de politie. Een briefje met naam, adres en telefoonnummer en de betreffende boodschap is voldoende.

De politie leegt de brievenbussen een keer per maand en gaat met de meldingen aan de slag. Er zijn al verschillende inwoners van de gemeente die zo de weg naar de politie hebben gevonden, maar omdat inwoners belangrijke ogen en oren vormen voor de politie, willen we de brievenbussen graag nogmaals onder de aandacht brengen.

Locaties

De bussen zijn te vinden:

  • in Langenboom bij de Wis
  • in Mill bij de Wester en Myllesweerd
  • in Sint Hubert in de Jachthoorn
  • in de Wilg in Wilbertoord.

De bussen zijn blauw van kleur, hebben politiestrepen en er staat ‘politie’ op.

Contact

De politie komt liever voor niets, dan te laat, dus bel bij acute zaken het alarmnummer 112, of het algemene nummer 0900-8844 bij minder haast.

Meer informatie of contact met uw wijkagent 

Renske.van.Dijk@politie.nl en Ali.Yazici@politie.nl