Dienstverlening gemeente Mill en Sint Hubert

Publicatiedatum: Maandag 16 maart 2020

De gemeente Mill en Sint Hubert probeert gedurende deze coronacrisis haar dienstverlening zo veel mogelijk gewoon door te laten gaan. Door de situatie kan het wel zijn dat het iets langer duurt voordat we in kunnen gaan op uw (aan)vraag of verzoek.

Houd rekening met de onderstaande zaken:

  • De balie van het gemeentehuis is gewoon geopend. Wij vragen u echter om gepaste afstand te houden van onze medewerkers. De balie, maar ook de pinautomaat, balpennen en dergelijke die door u en onze medewerkers wordt gebruikt zullen vaker worden schoongemaakt. Wij vragen u ook om zo veel mogelijk met PIN te betalen.
  • Is het strikt noodzakelijk dat u het gemeentehuis bezoekt? Veel afspraken kunt u ook digitaal of telefonisch afhandelen. Bijvoorbeeld het doorgeven van verhuizingen of het aanvragen van uittreksels. Ook de verschillende soorten vergunningen kunnen digitaal worden aangevraagd via onze website. U kunt ook digitaal een afspraak maken voor verder in de toekomst.
  • Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts dan vragen wij u niet naar het gemeentehuis te komen en om een eventueel al gemaakte afspraak uit te stellen.
  • Het werk door de buitendienst, onderhoud plantsoenen, reinigen straten, ledigen van prullenbakken en dergelijke gaat gewoon door.
  • Bent u een (zelfstandig) ondernemer die financiële ondersteuning nodig heeft? Via www.155.nl kunt informatie opvragen over het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen. Deze Bbz-regeling biedt in bepaalde gevallen een aanvullende uitkering die uw inkomen aanvult tot bijstandsniveau. Wanneer u betalingsproblemen heeft of geen noodzakelijk investeringen meer kunt doen, dan is wellicht een (rentedragende) lening of borgstelling mogelijk. Doe de scan op 155.nl kijk of u überhaupt in aanmerking komt.

De situatie rond de verspreiding van het coronavirus kan per dag wijzigen. Dat kan ook zijn weerslag hebben op de gemeentelijke dienstverlening. Raadpleeg daarom deze website voor de actuele situatie.