Etensresten en ander keukenafval horen ook in de gft-container

Publicatiedatum: Vrijdag 16 juni 2017

 

Voorkom nare luchtjes en ongedierte

De gft-container wordt sinds 1 februari van dit jaar iedere week geleegd. In de gft-container horen naast het bekende groente-, fruit- en tuinafval ook etensresten en ander keukenafval. Wanneer u dit afval goed scheidt dan voorkomt dat een hoop nare luchtjes en ongedierte in de blauwe tariefzak.

Wist u dat gft-afval niet alleen groente-, fruit- en tuinafval is? Ook keukenafval, zoals etensrestjes, theezakjes en koffiepads mogen in de gft-container. Dit keukenafval komt nog te vaak in de blauwe tariefzak terecht. Zonde, want hoe meer afvalscheiding, hoe beter! Ook scheelt dit behoorlijk in uw portemonnee, want hoe minder restafval, hoe minder blauwe tariefzakken u hoeft te kopen. En het voorkomt, helemaal met het warme zomerweer, een hoop nare luchtjes en ongedierte wanneer u dit afval in de gft-container doet en deze wekelijks aan de straat zet.

Handig

Om het scheiden van keukenafval gemakkelijker te maken, kunt u een klein afvalbakje op uw aanrecht zetten. Deze leegt u dan vervolgens weer in de gft-container. Deze bakjes kunnen vaak prima in de vaatwasser of u spoelt het even om.

Voorkomen is beter dan genezen

Onnodig voedsel weggooien is zonde voor het milieu en uw portemonnee. Omdat het steeds om kleine beetjes gaat, wordt voedselverspilling vaak onderschat. De kleine en grote beetjes tellen op tot gemiddeld 50 kilo weggegooid goed voedsel per jaar. Dat komt neer op €150,-. Goed inkopen, de juiste hoeveelheden bereiden, het slim bewaren en met de kliekjes weer een maaltijd maken, bespaart u een hoop geld en voorkomt een hele hoop afval. Veel handige tips zijn te vinden op www.milieucentraal.nl en www.kliekipedia.nl.

Voor informatie over de inzameling van afval