Glasvezel

Publicatiedatum: Maandag 29 juni 2020

Glasvezelkabel

Al enige weken is er gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. In opdracht van E-Fiber (netwerkeigenaar) gaat aannemer SPIE elk huis in de gemeente voorzien van een aansluiting.

Hoe werkt het

Voordat er een glasvezelaansluiting in het huis geplaatst kan worden, wordt er eerst gestart met schouwen. Dit betekent dat een medewerker van SPIE huisbezoeken aflegt om te kijken waar de aansluiting precies in huis gerealiseerd kan worden. Ook wanneer (nog) geen abonnement is afgesloten, krijgt u bij tijdige instemming kosteloos een aansluiting.

Graafwerkzaamheden

Na het schouwen worden de glasvezelcentrales in de buurt geplaatst en starten de graafwerkzaamheden. Dit betekent dat in (bijna) alle straten gegraven moet worden. Dit gebeurt volgens het ‘dagproces’; in de ochtend gaat een stuk sleuf open en ’s avonds is de toegang tot de woning weer bereikbaar. Voorafgaand aan deze werkzaamheden in uw straat ontvangt u een bericht van de aannemer. Wilt u weten wanneer er op uw adres wordt geschouwd of wanneer u wordt aangesloten bezoek dan www.lvcnet.nl voor meer informatie.

Nieuwbouw

Bent u voornemens om een huis te gaan bouwen of is uw huis momenteel in aanbouw maar kan er nog geen aansluiting gerealiseerd worden, neemt u dan contact op met E-Fiber. Op www.e-fiber.nl is meer informatie te vinden over de contactmogelijkheden. Zij kunnen u vertellen hoe het verder moet lopen en/of wat de eventuele extra kosten zijn om een aansluiting te kunnen realiseren.

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden of aanleg van het glasvezelnetwerk? Dan kunt u contact opnemen met SPIE via 088-3131044 of via landvancuijk@mijnglasvezelaansluiting.nl.

Keuzehulp

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de glasvezelabonnementen? Maak dan gebruik van de Keuzehulp van LVCnet. Hiermee kunt u zien welk abonnement en provider het beste bij uw wensen aansluit.

Logo Spie Logo E-fiber Logo Glasvezel