Opruimen boombladeren en plaatsing bladmanden

Publicatiedatum: Dinsdag 12 oktober 2021

Het is herfst dus vallen de bladeren weer van de bomen. Met name grote bomen verliezen veel blad. Dat kan overlast veroorzaken, bijvoorbeeld bij nat weer kunnen gladde trottoirs ontstaan.

Bladmanden

Om overlast te voorkomen wil de gemeente Mill en Sint Hubert het afgevallen blad zo snel mogelijk opruimen. U kunt daarbij helpen. Team wijkbeheer is momenteel bezig de bladmanden te plaatsen. Deze bladmanden zijn bedoeld voor het blad dat van gemeentebomen afkomt. Het is niet de bedoeling om tuinafval of ander afval in de bladmanden te deponeren. Bij misbruik van de bladmand wordt deze weggehaald.

Volle bladmanden

Team wijkbeheer zal regelmatig de bladmanden legen. Mocht het toch gebeuren dat de bladmand niet tijdig wordt leeggemaakt, dan kun je dit melden via het meldingssysteem Fixi. Eind december 2020, als al het blad van de bomen is gevallen, worden de bladmanden weer opgeruimd.

vaste locaties

Bladmanden worden op een vaste locatie neergezet. Bekijk hier de locaties van de bladmanden. Verzoeken tot verplaatsing kunnen via het meldingssysteem Fixi worden gedaan. Naar aanleiding van dit verzoek zal bekeken worden of de bladmand volgend jaar op een andere locatie komt te staan.

Buitengebied

In het buitengebied worden geen bladmanden geplaatst. Daar zijn genoeg andere manieren om van het overtollige blad af te komen.

Straten vegen

Medewerkers van team wijkbeheer zullen het blad in straten en op pleinen regelmatig opruimen met een veeg- zuigauto. Bewoners hebben de mogelijkheid van tevoren hun blad in de goot te vegen waarmee dit gelijk wordt meegenomen. Bekijk hieronder de actuele datums wanneer de veeg/zuigauto in uw dorp of wijk het blad komt opruimen. Om verschillenden redenen kunnen we niet verder dan 5 dagen vooruit plannen. Mocht uw dorp of wijk er niet bij staan? Kijk dan op een later tijdstip. Indien noodzakelijk wordt tussen genoemde datums van bladruim op plaatsen extra opgeruimd als de verkeersveiligheid in het geding komt.

Tijdstippen bladruim

Wilbertoord / Sint Hubert Dinsdag 26 oktober
Langenboom / Wilbertoord Dinsdag 2 november Woensdag 3 november
Mill Dinsdag 9 november