Uw woning verduurzamen met onze duurzaamheidslening

Publicatiedatum: Woensdag 7 oktober 2020

Wilt u graag uw woning verduurzamen, bijvoorbeeld met isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, maar wilt of kunt u geen eigen vermogen aanspreken voor deze investering? Dan kunt u overwegen om gebruik te maken van onze duurzaamheidslening. Met deze lening kunt u tegen gunstige voorwaarden lenen om energiebesparende maatregelen in of aan uw woning te financieren.

Als inwoner kunt u tot €15.000,- lenen voor verschillende duurzame maatregelen. Een compleet overzicht vindt u op onze pagina Duurzaamheidslening. Met een energiezuinige woning draagt u bij aan een beter milieu, en bespaart u op uw woonlasten. Met spouwmuurisolatie bespaart u gemiddeld €400 per jaar, met isolatieglas gemiddeld €300 per jaar en met vloerisolatie gemiddeld €140 per jaar. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt met ongeveer zes jaar heel laag. De panelen gaan doorgaans dertig jaar mee, wat betekent dat u nog jaren gebruik maakt van uw eigen energie. Er is veel mogelijk.

Laat u adviseren

Wilt u graag weten welke duurzame maatregelen slim zijn voor uw woning? Laat u dan adviseren door een onafhankelijk adviseur. Iedere woensdag tot aan het einde van dit jaar kunt u in de bibliotheek van Mill terecht voor het gratis energiespreekuur van Brabant Woont Slim. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.brabantwoontslim.nl/spreekuurmillsinthubert.

Informatie en aanvragen

Voor alle in aanmerking komende maatregelen en de voorwaarden van de duurzaamheidslening gaat u naar onze pagina Duurzaamheidslening. Hier vindt u ook het aanmeldformulier. Om aan te melden, logt u in met uw DigiD. Als er een mede-aanvrager is, moet hij/zij de aanvraag van de duurzaamheidslening ook ondertekenen.

Let op: de duurzaamheidslening is een lening en geen subsidie. Als u het geld zelf voorradig hebt, is het voordeliger om de energiebesparende maatregelen zelf te betalen.