Verandering aanbieden gft-container

Publicatiedatum: Dinsdag 8 augustus 2017

Halverwege juli heeft u een brief ontvangen over de inzameling van gft-afval. Helaas heeft u een verkeerde brief ontvangen. Deze week ontvangt u een nieuwe brief met de juiste informatie over de inzameling van gft-afval.

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Helaas is er bij het verzenden van de brieven door de inzamelaar een fout gemaakt. Vervelend, maar belangrijker is dat we de fout herstellen. Daarom ligt er deze week een nieuwe en correcte brief op uw deurmat.

Wat verandert er

Wanneer u een 40 liter draagbare gft-container heeft dan verandert er niets. Ook voor mensen die in dichterbevolkte kernen en centra wonen, verandert er in de meeste gevallen niets. Leest u vooral de brief, die nu op uw mat ligt, goed!

In de buitengebieden en minder dichtbevolkte kernen gaat de inzamelaar met voertuigen met zogenaamde zijbelading inzamelen. Met deze zijbeladers kan het inzamelvoertuig de gft-container zelf oppakken en hoeft deze niet langer handmatig aan het voertuig gehangen te worden. Dat betekent wel dat u de container op een andere manier aan de straat moet zetten. In de brief staat precies hoe. Daarnaast zal de inzamelaar een sticker op de deksel van alle gft-containers plakken. Op de sticker staan pijlen; de pijlen dienen naar de straatkant te wijzen.

Bedankt voor uw begrip en medewerking!

Excuses voor het ongemak van de verkeerd verzonden brief. En hartelijk dank voor uw medewerking om de inzameling van gft-afval soepel te laten verlopen.

Gft-afval

Wist u dat gft-afval niet alleen groente-, fruit- en tuinafval is? Ook keukenafval, zoals etensrestjes, theezakjes en koffiepads mogen in de gft-container. Wilt u weten wat er allemaal in de gft-container mag? Kijkt u dan op www.afvalaanbieden.nl onder het kopje Afvalsoorten.

Voor informatie over de inzameling van afval