Vrijwilligers en sporters gehuldigd

Publicatiedatum: Woensdag 2 januari 2019

foto: Toon Willems fotografie

Vrijwilliger van het jaar

Millenaar Richard Arts is woensdagavond 2 januari 2019 gehuldigd tot “vrijwilliger van het jaar 2018” van de gemeente Mill en Sint Hubert. Richard Arts kreeg de vrijwilligersbokaal uit handen van wethouder Erik van Daal tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente.

De heer Arts verzamelt zwerfafval vanaf zijn rollator, inmiddels meer dan 10 jaar. Hij sorteert alles in diverse categorieën zoals papier, blik (metaal), plastic en restafval. In het verleden verzamelde hij meer dan 200 zakken restafval per jaar maar tegenwoordig nog maar 100. Niet omdat hij minder op pad gaat, maar er ligt bijna niks meer. Het geeft hem en zijn vrouw enorm veel voldoening; ze vinden het fijn als er geen rommel op en langs de straat ligt. Ook houden ze de perken van de gemeente voor hun huis bij. Richard Arts hoopt op deze manier nog een jaar of 10 door te kunnen gaan.

Ook houdt hij de toegankelijkheid van het openbaar gebied, nauwlettend in de gaten. Oneffenheden in wegen, trottoirs en fietspaden meldt hij voortdurend bij het PGM (Platform gehandicapten Mill)

Verder heeft hij namens het PGM de afgelopen jaren meerdere openbare gelegenheden zoals wijkaccommodaties, winkels en horecagelegenheden bezocht om deze te adviseren mbt de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

En dat allemaal met veel passie en vrijwillige inzet!

De overige genomineerden in deze categorie waren

Cobie Polman uit Sint Hubert

Zij is vrijwilligster bij vereniging ZorgSchakel Sint Hubert. Zij coördineert het eetpunt. Zij ontvangt de aanmeldingen van de deelnemers, heeft contact met de catering en coördineert de gastvrouwen. Ook organiseert zij de jaarlijkse de busreis van mensen met een verstandelijke beperking naar Utrecht. Daar vindt het Swingfestival voor mensen met een verstandelijke beperking plaats.

Mariska Gijsbertsen uit Sint Hubert

Zet zich al heel wat jaren in als vrijwilliger op basisschool de Schare, bij de Oudervereniging van de School en bij diverse werkgroepen. Zij is vrijwilligster bij de bibliotheek in Sint Hubert en verder is zij actief bij de parochie in de werkgroepen Doopsel en communie. Daarnaast helpt ze mee bij activiteiten van Stichting Jeugdbelangen in Sint Hubert. Ook is ze secretaris bij de AKM in Wilbertoord en regelt hier ook diverse activiteiten zoals de playbackshow.

Zij ontvingen beiden naast een podiumplaats een boeket bloemen voor hun inzet.

Sportprestatie en sporttalent 2018

In de categorie sportprestatie werd DWSH’18 gehuldigd

Met de teruglopende aanwas van jonge leden en het gebrek aan vrijwilligers hebben de voetbalverenigingen uit Sint Hubert en Wilbertoord het aangedurfd om over de dorpsgrenzen heen te kijken en samen als fusieclub verder te gaan. Hiermee is een gezonde vereniging ontstaan en ziet de toekomst er weer rooskleurig uit, vooral voor de jeugd. De fusiecommissie heeft onder andere van de KNVB complimenten gekregen voor de professionele aanpak. Een mooi voorbeeld waarin twee kleine dorpen samen iets groots hebben gerealiseerd.

Complimenten!

Sporttalent

In deze categorie werden 2 inwoners gehuldigd

Op 15 april 2018 behaalde Britt van Boxtel de Nederlandse Kampioenstitel in de categorie Solo Gardedans Jeugd Eredivisie op het Open Nederlandse Kampioenschap DFN (Dance Federation Netherlands). Britt is lid van Dansvereniging Dance Action en danst naast haar solo ook nog in de Gardegroep Evolution en Karaktergroep “Birth of an Indian warrior” De deelnemende dansverenigingen komen uit Nederland en België. Britt bleef in de competitie op ieder toernooi ongeslagen en werd dus met een ruime voorsprong Kampioen.

Ook Sammy Wolff uit Langenboom mocht de bokaal sporttalent in ontvangst nemen. Sammy 13 jaar en een fanatiek hardloopster. Inmiddels vallen haar presentaties op tijdens uitslagen in diverse hardloopwedstrijden het afgelopen jaar. Sammy loopt door de trainingen bij AV-OSS diverse prijzen bijeen.

2 geweldige talenten!!

Doelstelling en criteria

Het doel van de huldigingen is het uiten van de waardering voor al het vrijwilligerswerk en de sportieve hoogtepunten.

Inwoners van de gemeente hebben zelf personen of instellingen kunnen voordragen voor de titels. De Adviesraad heeft vervolgens haar keuze voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.