Nieuws

Collegecolumn wethouder Erik Van Daal

Publicatiedatum: Woensdag 29 januari 2020

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Subsidiefonds voor initiatieven in de buurt

Publicatiedatum: Woensdag 29 januari 2020

Wijk- en buurtverenigingen kunnen weer subsidie krijgen voor gezamenlijke initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en klimaat in de buurt. De provincie Noord Brabant heeft hiervoor een subsidiefonds.

Lees verder

75 % van de inwoners kiest voor samenvoeging

Publicatiedatum: Donderdag 23 januari 2020

Opkomst inwonersraadpleging 61% De uitslag van de inwonersraadpleging over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert is bekend. 75 % van de inwoners heeft zich uitgesproken voor samenvoeging met de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. Dit zijn 4118 van de ruim 5500 uitgebrachte stemmen. 25% koos voor het behoud van de zelfstandige gemeente Mill en Sint Hubert.

Lees verder

Oost-Brabant slaat handen in elkaar tegen drugsgebruik

Publicatiedatum: Donderdag 23 januari 2020

In 2020 slaat de gemeente Mill en Sint Hubert samen met 37 andere Brabantse gemeenten, Novadic-Kentron, GGD Brabant-Zuidoost, GGD Hart voor Brabant, politie en regiobureau Integrale Veiligheid de handen ineen om het steeds normaler worden van drugsgebruik tegen te gaan.

Lees verder

Van schoon en droog papier kunnen we opnieuw papier maken

Publicatiedatum: Woensdag 15 januari 2020

Oud papier en karton wordt gerecycled. Daarom zamelen we het apart in. Het is wel van groot belang dat het papier schoon en droog is. Alleen dan kan er opnieuw papier van worden gemaakt.

Lees verder

Aanvraagperiode leefbaarheidsbijdrage opent 1 januari

Publicatiedatum: Maandag 16 december 2019

De afgelopen jaren heeft de gemeente Mill en Sint Hubert tientallen goede ideeën een kikstart mogen geven met de leefbaarheidsbijdrage. Vanaf 1 januari 2020 tot en met 1 maart 2020 kunt u weer een aanvraag indienen. Dus heeft u een goed idee voor de leefbaarheid in uw dorp en de gemeente? Lees dan onderstaande informatie en ga naar www.gemeente-mill.nl om een aanvraag in te dienen.

Lees verder

Gladheidbestrijding

Publicatiedatum: Dinsdag 29 oktober 2019

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

15 november 2019 dag van de Mantelzorg 2019

Publicatiedatum: Dinsdag 22 oktober 2019

Op 15 november 2019, de landelijke 'Dag van de Mantelzorg', organiseert het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk een feestelijke dag voor alle mantelzorgers in het Land van Cuijk.

Lees verder

Op de fiets? Laat je telefoon lekker zitten

Publicatiedatum: Vrijdag 6 september 2019

Stap jij ook weer op de fiets na de vakantie? Denk eraan: hou je mobiel in je zak!

Lees verder

Leefbaarheidsbijdrages 2019 uitgereikt in de Wilg

Publicatiedatum: Vrijdag 6 september 2019

Afgelopen dinsdag 3 september 2019 vond in de Wilg in Wilbertoord de uitreikingsavond van de leefbaarheidsbijdragen 2019 plaats. Tijdens deze feestelijke avond werden tien goede ideeën beloond met een bedrag van ruim €22.000. Alle ideeën pasten binnen een van de vier thema’s van het subsidiebeleid van onze gemeente en konden een bijdrage ontvangen van maximaal €5000. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren de prijswinnaars uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomst hun eigen initiatief toe te lichten. Dit deed iedereen op zijn eigen manier en de reacties waren positief. In dit artikel vindt u een overzicht van de gehonoreerde initiatieven per thema

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.