Nieuws

Met subsidie uw regenpijp afkoppelen

Publicatiedatum: Dinsdag 21 september 2021

Regen, sneeuw en hagel dat op uw dak valt, komt via uw regenpijp in het riool terecht. U kunt als inwoner van de gemeente Mill en Sint Hubert subsidie krijgen als u uw regenpijp afkoppelt en het hemelwater verwerkt in de tuin. Dit is niet alleen goed voor uw eigen bomen en planten; het draagt ook bij aan de klimaatbestendigheid van de omgeving.

Lees verder

Grootschalige inkoopactie isolatie, zonnepanelen en verwarmingsisolaties

Publicatiedatum: Maandag 20 september 2021

Alle vijf gemeenten in het Land van Cuijk organiseren een grootschalige inkoopactie energiebesparing voor huiseigenaren. Daarbij gaat het om energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen en verwarmingsinstallaties. De gemeenten bieden lokale uitvoerders de mogelijkheid om de werkzaamheden van de actie uit te voeren.

Lees verder

Jaarlijks onderhoud sloten

Publicatiedatum: Vrijdag 17 september 2021

Een goede regenwaterafvoer wordt steeds belangrijker, zeker gelet op de felle regenbuien van de laatste jaren en de toenemende neerslag in het algemeen. Voor een goede afvoer van overtollig regenwater heeft de gemeente Mill en Sint Hubert beleid voor het onderhoud van sloten vastgesteld. De gemeente zorgt voor het vegen van de sloten maar de eigenaren van de aanliggende percelen, de zogeheten aangelanden, zorgen voor de afvoer van het slootmaaisel.

Lees verder

Kom jij ook naar de expositie; 'De vele gezichten van dementie'?

Publicatiedatum: Vrijdag 17 september 2021

Wil jij antwoorden op je vragen over dementie? Kom dan dinsdag 21 september naar de expositie 'De vele gezichten van dementie' op het Catharinahof in Grave. Van 10.00 - 20.00 uur zijn deskundigen aanwezig om al je vragen over dementie te beantwoorden.

Lees verder

Hoe bestrijd jij eenzaamheid? Geef je tips door!

Publicatiedatum: Donderdag 16 september 2021

Eenzaamheid is een thema dat sinds corona steeds meer naar de voorgrond is gekomen. Een thema waar iedereen waarschijnlijk in zijn of haar leven vroeg of laat mee te maken krijgt.

Lees verder

Meldpunt Zorgwekkend Gedrag

Publicatiedatum: Dinsdag 14 september 2021

Het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag is er om je te helpen met personen waarom jij je zorgen maakt. Zodat zij de juiste hulp krijgen. Het meldpunt werkt samen met zorgaanbieders, politie, wijkteams, het Veiligheidshuis en de familie of de omgeving aan een oplossing.

Lees verder

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Publicatiedatum: Donderdag 9 september 2021

Afgelopen zaterdag 4 september 2021 ontvingen Martien van Katwijk en Jan Hermanussen van de gemeente Mill en Sint Hubert uit handen van burgemeester Antoine Walraven de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’.

Lees verder

Rooiwerkzaamheden in gemeente Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert

Publicatiedatum: Woensdag 8 september 2021

Uit tussentijdse controle is gebleken dat diverse bomen in onze gemeenten helaas de warme zomer van 2020 niet hebben overleefd. Daarom worden deze vanaf week 37 gerooid.

Lees verder

Inschrijving pachtgrond gemeente Mill en Sint Hubert 2022

Publicatiedatum: Woensdag 8 september 2021

Voor 2022 zijn er elf percelen pachtgrond ten behoeve van de geliberaliseerde pacht beschikbaar.

Lees verder

Gemeente Mill en Sint Hubert neemt deel aan landelijke inleveractie steekwapens

Publicatiedatum: Maandag 6 september 2021

De gemeente Mill en Sint Hubert neemt in de Week van de Veiligheid (11 t/m 17 oktober) deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.