Nieuws

Zetmop60: Energie besparen in 1 minuut

Publicatiedatum: Maandag 23 november 2020

In 1 minuut tijd 60 euro per jaar besparen op uw energierekening. Het kan! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door uw cv-ketel binnen 1 minuut naar die 60 graden terug te brengen (het verwarmingswater, niet het tapwater) is tot wel 60 euro per jaar te besparen.

Lees verder

Proefsleuven archeologisch onderzoek omgeving Havikstraat - Leeuwerikstraat

Publicatiedatum: Vrijdag 20 november 2020

De gemeente Mill en Sint Hubert wil woningen bouwen aan de Havikstraat, de Gruttostraat, de Leeuwerikstraat en de Genieweg in Mill. Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart. Een van de zaken die onderzocht moet worden is of er archeologische vondsten te verwachten zijn op de locatie waar gebouwd gaat worden.

Lees verder

Gladheidbestrijding

Publicatiedatum: Vrijdag 20 november 2020

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Collegecolumn wethouder van Daal

Publicatiedatum: Dinsdag 17 november 2020

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Dag van de Mantelzorg in coronatijd

Publicatiedatum: Maandag 16 november 2020

Elk jaar rond de ‘Dag van de Mantelzorg’ (10 november) organiseren de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk samen met Centrum Mantelzorg normaal gesproken een gezellige bijeenkomst waarin mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Helaas ging dat niet dit jaar.

Lees verder

Schriftelijke voorbereiding wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis

Publicatiedatum: Maandag 16 november 2020

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal is begonnen met de schriftelijke voorbereiding van het wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Lees verder

Start opleiding recreatieondernemers Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o.

Publicatiedatum: Woensdag 11 november 2020

Geopark Peelhorst en Maasvallei i.o. start binnenkort met het opleiden van recreatieondernemers tot Gastheer of Gastvrouw van het Landschap.

Lees verder

Sjors valt voor achtste jaar op rij in de smaak

Publicatiedatum: Dinsdag 10 november 2020

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Mill en Sint Hubert. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat de gemeente Mill en Sint Hubert in 2013 startte.

Lees verder

Blijf niet met uw (geld)zorgen zitten

Publicatiedatum: Dinsdag 10 november 2020

Heeft u een laag inkomen? Komt u moeilijk rond? Heeft u grote of kleine schulden? De gemeente denkt graag met u mee over mogelijke oplossingen.

Lees verder

Collegecolumn Burgemeester Walraven

Publicatiedatum: Vrijdag 6 november 2020

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.