Nieuws

Heeft u de mantelzorgwaardering al aangevraagd?

Publicatiedatum: Vrijdag 6 september 2019

Tussen 1 juli 2019 en 15 december 2019 kan de mantelzorgwaardering weer worden aangevraagd. Dit is een attentie vanuit de vijf gemeenten in het Land van Cuijk, die hiermee willen laten blijken dat zij de inzet voor de medemens enorm waarderen. De attentie bestaat uit een geldbedrag van € 100,-. Jonge mantelzorgers (8 tot 24 jaar) ontvangen een waardering t.w.v. € 30,-. De mantelzorgwaardering moet door de mantelzorger zelf worden aangevraagd.

Lees verder

Leefbaarheidsbijdrages 2019 uitgereikt in de Wilg

Publicatiedatum: Vrijdag 6 september 2019

Afgelopen dinsdag 3 september 2019 vond in de Wilg in Wilbertoord de uitreikingsavond van de leefbaarheidsbijdragen 2019 plaats. Tijdens deze feestelijke avond werden tien goede ideeën beloond met een bedrag van ruim €22.000. Alle ideeën pasten binnen een van de vier thema’s van het subsidiebeleid van onze gemeente en konden een bijdrage ontvangen van maximaal €5000. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren de prijswinnaars uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomst hun eigen initiatief toe te lichten. Dit deed iedereen op zijn eigen manier en de reacties waren positief. In dit artikel vindt u een overzicht van de gehonoreerde initiatieven per thema

Lees verder

Collegecolumn wethouder Van den Boogaart

Publicatiedatum: Dinsdag 3 september 2019

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Informatieve en interactieve avond over bestuurlijke toekomst gemeente

Publicatiedatum: Donderdag 29 augustus 2019

Op 23 september 2019 organiseert de gemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert een informatieve en interactieve avond over de bestuurlijke toekomst. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Myllesweerd.

Lees verder

Help, mijn gft-container stinkt

Publicatiedatum: Donderdag 29 augustus 2019

Bij warm weer is de kans groot dat het afval in uw gft-container gaat stinken. Er zijn een paar handige tips die nare luchtjes en ongedierte, zoals maden, voorkomen!

Lees verder

Brabants Landschap heeft groen licht voor de uitvoering van ErvenPlus2.0

Publicatiedatum: Donderdag 29 augustus 2019

Via een beschikkingsbrief heeft de Provincie Noord-Brabant ons laten weten financiële middelen beschikbaar te stellen om het project te ondersteunen. Doel van het vervolgproject is het verbeteren van het leefgebied van erfbewonende soorten. Gezamenlijk willen we 500 landschappelijk waardevolle erven creëren met de steenuil, boerenzwaluw en huismus als iconen voor een hoge biodiversiteit.

Lees verder

Wie worden Keukenbazen 2019 en SmaakBurgemeester van Nederland

Publicatiedatum: Maandag 26 augustus 2019

De Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost Brabant, is gestart. Teams van 2 of 3 kinderen kunnen zich met hun lekkere en gezonde gerecht aanmelden via www.keukenbazen.nl. Rabobank, Koning Willem I College, Sligro, HAS Hogeschool en Langenhuijsen Catering zijn de gewaardeerde partners van de wedstrijd. De finaledagen zijn tijdens Dutch Food Week, op 5 en 9 oktober 2019.

Lees verder

Uitnodiging opening Peelkanaal

Publicatiedatum: Vrijdag 23 augustus 2019

De werkzaamheden langs het Peelkanaal zijn deze zomer afgerond. De gemeente Mill en Sint Hubert en Waterschap Aa en Maas nodigen u als betrokkene of geïnteresseerde van harte uit om het nieuw ingerichte gebied samen met ons te openen!

Lees verder

Keukenbazenbattle 2019

Publicatiedatum: Donderdag 15 augustus 2019

Wil jij de gemeente Mill en Sint Hubert vertegenwoordigen in de leukste en spannendste kookwedstrijd van het jaar? En ben jij 10, 11 of 12 jaar oud? Meld je dan aan voor de Keukenbazenbattle 2019

Lees verder

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

Publicatiedatum: Dinsdag 13 augustus 2019

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.