Nieuws

Duurzaam verwarmen, koken en douchen

Publicatiedatum: Donderdag 14 oktober 2021

Iedereen heeft er wel iets van gehoord: we gaan stoppen met het gebruik van aardgas. Dat doen we omdat we minder CO2 in de lucht willen. Maar geen aardgas meer gebruiken: hoe moet dat dan?

Lees verder

Verkiezingen gemeenteraad Land van Cuijk: stemmen bij volmacht

Publicatiedatum: Donderdag 14 oktober 2021

De burgemeester van Mill en Sint Hubert maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Land van Cuijk op woensdag 24 november 2021 een kiezer is toegestaan bij volmacht te stemmen. Daarvoor gelden wel een aantal bepalingen.

Lees verder

Ter inzagelegging kandidatenlijsten

Publicatiedatum: Dinsdag 12 oktober 2021

De kandidatenlijsten ten behoeve van de verkiezingen op woensdag 24 november 2021 zijn op 12 oktober voor een ieder ter inzage gelegd bij het Bureau verkiezingen in Boxmeer.

Lees verder

Opruimen boombladeren en plaatsing bladmanden

Publicatiedatum: Dinsdag 12 oktober 2021

Het is herfst dus vallen de bladeren weer van de bomen. Met name grote bomen verliezen veel blad. Dat kan overlast veroorzaken. Om overlast te voorkomen wil de gemeente Mill en Sint Hubert het afgevallen blad zo snel mogelijk opruimen.

Lees verder

Oude matrassen als nieuwe grondstof

Publicatiedatum: Dinsdag 12 oktober 2021

U kunt matrassen apart inleveren op de milieustraat in Haps en op de mini-milieustraat in Boekel. Per matras betaalt u 5 euro.

Lees verder

Lever uw oude telefoon in tijdens de Nationale Recycleweek

Publicatiedatum: Maandag 11 oktober 2021

Van 11 t/m 17 oktober 2021 is het Nationale Recycleweek. We willen voorkomen dat afgedankte apparaten en lampen in het restafval verdwijnen. We kunnen deze namelijk heel goed hergebruiken. Wanneer u minimaal 3 afgedankte spaarlampen inlevert op de milieustraat in Haps, krijgt u gratis een voorleesboek (op=op).

Lees verder

Trippen of Skippen? Jouw mening over drugs telt

Publicatiedatum: Maandag 11 oktober 2021

Lachgas in de auto? XTC op een festival? Is dat normaal of niet normaal? Het zijn een aantal vragen die aan bod komen tijdens het grote drugsonderzoek ‘Trippen of Skippen?’ waar jongeren en jongvolwassenen in Oost-Brabant, en dus ook onze gemeentes in het land van Cuijk, aan kunnen deelnemen.

Lees verder

Zitting centraal stembureau 15 oktober

Publicatiedatum: Maandag 11 oktober 2021

Zitting van het centraal stembureau op vrijdag 15 oktober 2021 om 10.00 uur inzake beslissing geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten en nummering.

Lees verder

10 november 2021 is het weer Dag van de Mantelzorg

Publicatiedatum: Maandag 11 oktober 2021

Dinsdag 10 november 2021 is het weer de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. En die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom staat Nederland één keer per jaar stil bij de grote zorg die mantelzorgers dragen en samen zetten we deze mantelzorgers in het zonnetje. Dit jaar staat er voor alle mantelzorgers in hun eigen gemeente een goed gevulde goodiebag klaar! Daarvoor moeten zij zich wel even aanmelden.

Lees verder

Nationale Week van de Veiligheid

Publicatiedatum: Vrijdag 8 oktober 2021

Wat kan jij als inwoner, ondernemer of werknemer doen om criminaliteit te voorkomen, alert te blijven op vormen van criminaliteit en je weerbaarheid te vergroten? Tijdens de Nationale Week van de Veiligheid.(11 t/m 17 oktober) organiseren ondernemers en gemeenten activiteiten voor ondernemers, bedrijven, medewerkers en inwoners waarbij die vragen centraal staan.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.