Nieuws

Tips om je kind te ondersteunen bij overprikkeling

Publicatiedatum: Vrijdag 26 november 2021

School, vrienden, apps, nieuws, feestdagen: in kinderkoppies gaat veel om. Soms zelfs iets té veel. Vertelt jouw kind wel eens dat zijn of haar hoofd vol zit? Of zie je signalen van overprikkeling? Bied dan ondersteuning, Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk helpt je daarbij op weg.

Lees verder

Gemeenten en woningcorporaties Land van Cuijk tekenen duurzaamheidsakkoord

Publicatiedatum: Dinsdag 23 november 2021

Op 15 november 2021 ondertekenden de bestuurders van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en de corporaties Mooiland en Wonen Vierlingsbeek het duurzaamheidsakkoord. Hierin spreken ze af dat ze in het jaar 2050 energie neutraal zijn en ze de uitstoot van CO2 met 49% hebben verlaagd ten opzichte van 1990.

Lees verder

Incidentele bijdrage controle coronatoegangsbewijs (CTB)

Publicatiedatum: Dinsdag 23 november 2021

De Rijksoverheid heeft de Tijdelijke subsidieregeling compensatie kosten controle coronatoegangsbewijzen (CTB) in het leven geroepen om bedrijven, verenigingen en instellingen, te ondersteunen bij de controle daarvan.

Lees verder

Kees en Piet van Strijp (café Broers) winnen Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2021

Publicatiedatum: Dinsdag 23 november 2021

Kees en Piet van Strijp, uitbaters van café Broers in Sint Hubert, zijn de winnaars van de Ondernemersprijs van de gemeente Mill en Sint Hubert 2021. Elke derde vrijdag van november is het de Nationale Dag van de Ondernemer. Een initiatief van MKB-Nederland.

Lees verder

Jouw kapotte strijkijzer verdient een nieuwe krultang

Publicatiedatum: Maandag 22 november 2021

Veel materialen uit oude elektrische apparaten zijn goede grondstoffen om nieuwe voorwerpen van te maken. Daarom worden ze apart verzameld.

Lees verder

Koninklijke Onderscheiding voor Mario Peters uit Mill

Publicatiedatum: Maandag 22 november 2021

Op zaterdag 20 november 2021 ontving Mario Peters uit Mill uit handen van burgemeester Antoine Walraven de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’.

Lees verder

Melding misstanden buitengebied

Publicatiedatum: Dinsdag 16 november 2021

Het buitengebied kent allerlei problemen die de natuur aantasten, de rust verstoren en de leefbaarheid bedreigen. Strafbare feiten vinden er met regelmaat plaats. Denk aan dumpingen, wildcrossers, stroperij, vissen zonder geldige documenten en afval verbranden.

Lees verder

Energie besparen. Doet u ook mee?

Publicatiedatum: Dinsdag 16 november 2021

Energie besparen hoeft niet ingewikkeld te zijn, er zijn veel bespaartips die u meteen kunt toepassen. De gemeenten in het Land van Cuijk helpen u graag op weg met onderstaande initiatieven.

Lees verder

Onderzoek naar gezondheid kinderen van 0 t/m 11 jaar

Publicatiedatum: Dinsdag 16 november 2021

Heeft u de kindmonitor van de GGD nog niet ingevuld? Doe dit dan alsnog. De resultaten van dit onderzoek helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor kinderen om gezond en veilig te wonen en te leven en spelen makkelijker te maken. Denk aan activiteiten die kinderen stimuleren meer te bewegen, zoals de aanleg van speeltuinen.

Lees verder

Eerste exemplaren van ‘Houdoe’ voor de burgemeesters

Publicatiedatum: Maandag 15 november 2021

De burgemeester van Boxmeer, Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert en de loco-burgemeester van Sint Anthonis hebben recent de eerste exemplaren overhandigd gekregen van de afscheidsboeken van hun gemeente.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.