Nieuws

Gezocht: energie bespaarcoaches in Land van Cuijk!

Publicatiedatum: Maandag 26 april 2021

Wil jij inwoners helpen met energie besparen? Meld je dan aan als energie bespaarcoach! Wij zoeken vrijwilligers die anderen graag op weg helpen om grip te krijgen op hun energieverbruik en energiekosten.

Lees verder

College column burgemeester Antoine Walraven

Publicatiedatum: Vrijdag 23 april 2021

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Resultaten ondermijnende criminaliteit 2020 basisteam Maas en Leijgraaf

Publicatiedatum: Vrijdag 23 april 2021

Het basisteam Maas en Leijgraaf heeft het afgelopen jaar belangrijke resultaten geboekt in de strijd tegen de ondermijnende criminaliteit. De integrale samenwerking tussen de acht gemeenten Grave, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Sint Anthonis, Boxmeer, Landerd, Uden en Boekel, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst én de toenemende alertheid van inwoners werpen zichtbaar vruchten af.

Lees verder

Gratis energiespreekuren vanwege succes verlengd

Publicatiedatum: Woensdag 21 april 2021

Al tientallen huishoudens hebben gebruik gemaakt van de gratis energiespreekuren die de gemeenten in het Land van Cuijk aanbieden via hun energieloket Brabant Woont Slim. De vraag blijkt groot en daarom worden de spreekuren in Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert, die eigenlijk eind maart zouden stoppen, voorgezet tot het einde van dit jaar.

Lees verder

Bodycam moet geweld en agressie in openbare ruimte terugdringen

Publicatiedatum: Dinsdag 20 april 2021

Handhavers en toezichthouders van de gemeenten Cuijk, Grave en Mil en Sint Hubert gaan met ingang van 20 april 2021 kleine draagbare camera’s inzetten om hun eigen veiligheid en dat van de burgers zoveel mogelijk te waarborgen.

Lees verder

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

Publicatiedatum: Maandag 19 april 2021

Is uw inkomen aanzienlijk gedaald door de coronacrisis en kunt u hierdoor noodzakelijke kosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen.

Lees verder

Beheersing eikenprocessierups 2021

Publicatiedatum: Donderdag 15 april 2021

Wat doen wij en wat kunt u doen tegen de eikenprocessierups? We hebben preventieve en actieve bestrijding voor dit jaar ingepland staan en kunnen uw hulp ook goed gebruiken!

Lees verder

Collegecolumn wethouder Erik van Daal

Publicatiedatum: Woensdag 14 april 2021

Wekelijks terugkerend column van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Gemeenten controleren panden op spookbewoning

Publicatiedatum: Woensdag 14 april 2021

Van 2 tot en met 9 april 2021 was er in de gemeenten van het basisteam Maas en Leijgraaf een actie om spookbewoning in kaart te brengen. In Grave, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Sint Anthonis, Boxmeer, Landerd en Uden werden bij zo’n 60 panden onaangekondigd controles uitgevoerd. De gemeente Boekel had dit in januari al gedaan.

Lees verder

Aanvraag Koninklijke Onderscheiding voor de Lintjesregen 2022 kan tot 1 juni 2021

Publicatiedatum: Maandag 12 april 2021

Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Dat kunnen we allemaal zien tijdens de jaarlijkse ‘Lintjesregen” in april.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Mill en Sint Hubert in een XML-overzicht.