Micah (9 jaar) en Teun (11 jaar) uit Mill onderscheiden met het jeugdlintje

Publicatiedatum: Vrijdag 4 juni 2021

Twee echte toppers zijn het, de kersverse eigenaren van het jeugdlintje 2021; Micah Broeren (9 jaar) en Teun Peeters (11 jaar) uit Mill. Vandaag werden zij door burgemeester Antoine Walraven en de leden van de jeugdgemeenteraad verrast met deze bijzondere onderscheiding. En terecht! Beiden hebben namelijk echt iets bijzonders gedaan.

Zo heeft de negenjarige Micah Broeren de afgelopen Kerstvakantie een challenge gedaan om geld op te halen voor Serious Request. Ze verbleef 24 uur op haar kamer en maakte en versierde 34 wensschijfjes voor de wensbomen in Mill die ze ook nog eens allemaal wist te verkopen. Zo haalde ze 200 euro op voor het goede doel. Top!

Steun en toeverlaat

De elfjarige Teun Peeters was de steun en toeverlaat van zijn moeder toen zij corona kreeg tijdens de eerste lockdown en daarnaast  ook nog eens kampte met flinke overlast aan schouder en arm. Teun heeft zijn moeder heel erg goed geholpen met allerlei huishoudelijke klussen en ondersteunde haar precies op het moment dat hij ook zelf moest wennen aan het thuisonderwijs en alle andere veranderingen van de lockdown. Zeker niet gemakkelijk voor hem omdat Teun een lichte vorm van autisme heeft. Maar het is hem wel gelukt. Zijn hulpvaardigheid, inzet en doorzettingsvermogen zijn zeker een lintje waard!

Zowel Micah als Teun kregen uit handen van burgemeester Antoine Walraven en de leden van de jeugdgemeenteraad de speciale oorkonde en het jeugdlintje. Daarnaast werden zij ook nog toegezongen door zangeres Mindy, de moeder van Micah.

Laatste keer

De uitreiking van het jeugdlintje gemeente Mill en Sint Hubert vond voor de laatste keer plaats omdat de gemeente vanaf 1 januari 2022 onderdeel gaat uitmaken van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Burgemeester Antoine Walraven: “Ik hoop dat deze uitreiking geen afscheid is maar juist de overdracht naar een nieuw begin. Onze jeugdgemeenteraad bestaat dit jaar 25 jaar en we hebben hiermee in al die jaren de oudste basisschoolleerlingen op een mooie en laagdrempelige manier kennis kunnen laten maken met het werk van de gemeente en de gemeenteraad. Ik hoop daarom van harte dat ook in de nieuwe gemeente Land van Cuijk weer een jeugdgemeenteraad verkozen zal worden.”