Wordt een buurtinitiatief uit Sint Hubert het beste van 2020? Uw stemt telt

Publicatiedatum: Dinsdag 12 januari 2021

Logo Kern met Pit

Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen of het organiseren van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft. Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2020 hebben - zelfs tijdens dit rare coronajaar - hard gewerkt om hun droom te realiseren, waaronder een enthousiaste groep uit Sint Hubert! U kunt nu stemmen op het project dat volgens u het beste buurtinitiatief is van 2020.

Herinrichting speelplaats Sint Hubert

Het deelnemende project uit onze gemeente heet ‘herinrichting speelplaats Sint Hubert’. Initiatiefnemer Nancy Hermens vertelt over het proces en resultaat: “Er is het afgelopen jaar veel werk verzet door vele vrijwilligers, ondanks alle beperkingen. Samen hebben we een buitenlesplek kunnen realiseren, een grote bank in U-opstelling, waar al met enige regelmaat gebruik van wordt gemaakt. Dit is niet alleen goed voor de leerprestaties door de frisse lucht en extra beweging van de leerlingen; het maakt leren ook leuk! Ons schoolplein heeft een fantastisch uitzicht op de landerijen, dus dat werkt heel fijn. Er is nieuw spel- en lesmateriaal voor buiten aangeschaft om de leraren en leerlingen te faciliteren in variatie van het aanbieden van lesstof. Ook is er al eerder een klimwand geplaatst, een panna-voetbalveld aangelegd, nieuwe aanplanting gepoot en een echte klimboom geplaatst. Vele ouders en andere vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen om dit alles te kunnen realiseren voor jong en oud uit het dorp.

Stemmen

Ga naar www.kernmetpit.nl om te stemmen op uw favoriete buurtinitiatief. Dat kan nog tot en met aanstaande woensdag (20 januari 2021). Uw stem vergroot de kans voor uw favoriete buurtinitiatief op de trofee én een prijs van maar liefst 1.500 euro.

Alle leerlingen op de nieywe bank uit het plan