Medische kosten

Direct regelen

Medische kosten worden in principe vergoedt vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Dit betekent dat medische kosten in principe niet in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de bijzondere bijstand. Vindt u de vergoeding vanuit de basisverzekering niet voldoende, dan kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Soms zijn er individuele bijzondere omstandigheden waardoor er mogelijk toch bijzondere bijstand verstrekt kan worden. Dit is in ieder geval niet mogelijk als het gaat om de wettelijke eigen bijdrage, de reiskosten voor medische behandelingen of de kosten voor een aanvullende verzekering.  

De gemeente heeft wel een collectieve zorgverzekering (PDF) bij de VGZ afgesloten. Inwoners met een laag inkomen (maximaal 115% van de voor u geldende bijstandsnorm) kunnen hier aan deelnemen.

Mocht u ondanks deelname aan de collectieve zorgverzekering toch een aanvraag willen doen, doe dan hier via de Snelbalie Inkomensondersteuning de aanvraag van bijzondere bijstand voor medische kosten

Let op!

Om online uw aanvraag te kunnen indienen hebt u de volgende zaken nodig:

  • Een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft u nog geen DigiD gebruikersnaam met wachtwoord? Klik hier om een DigiD aan te vragen
  • Een eigen e-mail adres
  • Bewijsstukken die als bestand (PDF, JPEG) op uw computer zijn opgeslagen

Contact

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0485-396783.

U kunt ons ook mailen via inkomensondersteuning@cgm.nl.