Meldpunt Zorgwekkend Gedrag

Publicatiedatum: Dinsdag 14 september 2021

Misschien schrik je van iemand op straat die in de war lijkt, of maak je je zorgen om een familielid dat niet meer voor zichzelf zorgt. Hoewel er in dat soort situaties geen spoed nodig is, bellen veel mensen de politie voor hulp. Maar eigenlijk kan een andere deskundige vaak beter helpen. Daarom is er het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag: zodat de persoon om wie jij je zorgen maakt de juiste hulp kan krijgen. Het meldpunt werkt samen met zorgaanbieders, politie, wijkteams, het Veiligheidshuis en de familie of de omgeving aan een oplossing.

Wanneer bel je welk telefoonnummer?

Bel in een spoedsituatie altijd 112. Denk je aan zelfmoord? Bel dan 113.

Bel Meldpunt Zorgwekkend Gedrag via 0800-1205 of voor bel voor Noordoost Brabant direct met het regionale Meld- en Adviespunt voor Zorg en Overlast via 085-0203451

Het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag is er voor niet-acute zorgen en verbind je door met een meldpunt in jouw regio. De meeste meldpunten zijn tijdens kantooruren (09.00 - 17.00 uur van maandag t/m vrijdag) geopend. Sommige meldpunten zijn ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend geopend. Wanneer je belt tussen 09.00 en 21.00 uur, krijg je altijd iemand aan de lijn. Maar vanaf 17.00 uur kun je worden doorgeschakeld naar MIND Korrelatie als het meldpunt in jouw regio gesloten is. Hulpverleners van MIND Korrelatie staan je dan te woord en kunnen je van advies voorzien. Via MIND kun je geen melding maken.