Paspoort, identiteitskaart en rijbewijs

Paspoort

Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. U kunt uw paspoort vanaf vijf werkdagen na de aanvraag zonder afspraak persoonlijk ophalen.

Rijbewijs

Een rijbewijs vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. U kunt uw rijbewijs na vijf werkdagen persoonlijk zonder afspraak ophalen.

Identiteitskaart

Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. U kunt uw identiteitskaart vanaf vijf werkdagen na de aanvraag persoonlijk zonder afspraak persoonlijk ophalen.

Naturalisatie

Als niet-Nederlander kunt u op verschillende manieren Nederlander worden. Denkt u dat u Nederlander kunt worden? Maak dan een afspraak bij de gemeente om een aanvraag voor naturalisatie in te dienen.

Reizen met kinderen en grenscontroles

Wanneer minderjarige kinderen reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moet de douane vast kunnen stellen dat zij ouder en kind zijn. Reist het kind alleen of met andere mensen dan de ouders, dan moet duidelijk zijn dat de ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.