Vrijwilligerswerk

Wilt u graag ervaring opdoen, andere mensen ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding hebben of u inzetten voor iets dat u belangrijk vindt? Dan is vrijwilligerswerk iets voor u!

Op zoek naar vrijwilligerswerk

Sociom is in het Land van Cuijk de welzijnsinstelling. Sociom voert het steunpunt vrijwilligerswerk uit. Mensen die op zoek zijn naar passend vrijwilligerswerk kunnen voor meer informatie terecht bij het Vrijwilligerspunt.

Bent u op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding, wilt u graag iets doen voor een ander? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk. Vrijwilligerspunt Sociom helpt bij het vinden van vrijwilligerswerk. U ontmoet nieuwe mensen, doet ervaring op én het levert u een goed gevoel op. Voor iedereen is er leuk en passend vrijwilligerswerk te vinden. Bent u op zoek? Wij denken graag met u mee.

Ook als u een uitkering ontvangt (bijvoorbeeld via de gemeente of het UWV) mag u vrijwilligerswerk doen. Het is wel belangrijk dat u dit meldt bij de instantie waar u de uitkering ontvangt.

Ondersteuning voor stichtingen en verenigingen

Het Vrijwilligerspunt ondersteunt ook organisaties die met vrijwilligers werken. Bent u op zoek naar vrijwilligers? Maak gebruik van onze (digitale) vacaturebank. Heeft u vragen over scholing? Wij organiseren regelmatig workshops en informatieavonden. Daarnaast ondersteunen we op maat; bijvoorbeeld bij het opstellen of verbeteren van vrijwilligersbeleid, vrijwilligersovereenkomsten of vragen op het gebied van wet- en regelgeving.