Wandelrondje Sint Hubert

Door diverse partners in de gebiedsontwikkeling is een kleinschalig en mooi project mogelijk gemaakt dat een toegevoegde waarde is voor de beleving van en recreatiemogelijkheden in het gebied, namelijk het ommetje Sint Hubert.

De rondwandeling is zo ingedeeld dat twee korte routes rondom Sint Hubert, ‘Boskant’ en ‘Het Broek’, te lopen zijn, maar gecombineerd ook een lange route is. Met name de korte route ‘Het Broek’ voert door de Raamvallei, waarbij door middel van een trekpontje ter hoogte van de oude Hapsedijk een nieuwe oversteek over de Raam mogelijk is gemaakt. De zuidelijke route ‘Boskant’ gaat door de Molenheidse bossen en over boeren(wei)land en landweggetjes. Naast de (natuur)beleving van het prachtige gebied voert de wandeling over en langs agrarische gronden en bedrijven, waarbij informatie wordt verstrekt over de agrarische bedrijfstak.

Betrokken partijen

De rondwandeling is een gezamenlijk initiatief van het ZLTO (afdeling Cuijk, Grave, Mill), de heemkunde van Sint Hubert Stichting Heemschut Sint Huybert en de Milieuvereniging Land van Cuijk. De financiering wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen, Waterschap Aa en Maas en gemeente Mill en Sint Hubert. Het pontje wordt vervaardigd en geleverd tegen kostprijs door Millse onderneming Metaalbouw Vloet.

De juiste samenwerking

Het wandelrondje is een mooi voorbeeld hoe door samenwerking van verschillende partijen de juiste armslag, kennis en deskundigheid bij elkaar kan worden gebracht en synergie kan worden behaald. Hierdoor kan een project vlot en voordeliger uitgevoerd worden. Dit bewijst het nut van het samenwerkingsverband.

Extra informatie

Er is een folder beschikbaar met daarin de route en een beschrijving over de wandeltoch door Sint Hubert (PDF).