<![CDATA[Hebben wij al meer oog voor elkaar?]]>

Heeft u die mevrouw al eens opgezocht? Of bij die eenzame meneer een kaartje gelegd of hem op een kopje koffie bij u uitgenodigd?

De Werkgroep Preventie van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid heeft voor de maand augustus een zomerkalender gemaakt, die in de Neije krant is opgenomen. Daarop staan activiteiten die speciaal worden ontplooid of die gewoon doorgaan in augustus. Zo ook de breiclub in de Aldenhorst met de naam “Steekje los”. Een tafel vol met vrouwen die iedere vrijdag vanaf 13.30 uur breien of haken voor het goede doel. Iedereen is welkom om mee te komen handwerken. Nu zijn het er 9, een mevrouw is er niet.

“Wij breien en haken veel met katoenen garens voor Gambia en Roemenië. Mutsjes voor baby’s, dekentjes, ze worden allemaal opgestuurd. Deze mevrouw doet aan Thunisch haken, ze maakt kleedjes voor de Poezenopvang, met antislip aan de onderkant. En kattenkruid zakjes van 10 x 10 als speelgoed voor de poezen”. Betsie komt uit Boxmeer en vertelt enthousiast.

Saamhorigheid

De leeftijden zijn wisselend. Er zijn drie dames op hoge leeftijd, die nog iedere vrijdag komen. Als ze een keer geen vervoer hebben, bellen ze één van de andere dames en dan worden ze gehaald en weer thuis gebracht. Er is een grote saamhorigheid in de groep, maar ze staan open voor nieuwe gezichten. Er is een 92 jarige mevrouw in de groep die in de 20 spreien heeft gebreid voor haar kleindochters. Een hele prestatie.

Ze vertellen nog over de “kouwe voetjes actie”. Daar gaan de dikkere, wollen dekentjes naar toe. En slager Meulenpas uit Cuijk brengt alle spulletjes naar Gambia en zal ook zorgen voor foto’s uit dit land. Marianne Machielsen uit Sint Hubert is contactpersoon en Sacha Lucassen is coördinator bij Pantein voor “Steekje los”. Voorheen hebben de dames bij Marianne van Heijningen van de Schapenboerderij in Mill een record van meer dan 7 kilometer gebreid. Er liggen nog rollen bij Marianne op zolder die zij uithalen en weer hergebruiken, nu dus in de Aldenhorst.

Meedoen

Gaat u een keertje meedoen met de breiclub en neemt u iemand mee?? Ze zitten iedere vrijdag van 13.30 tot 16.30 in de recreatiezaal van de Aldenhorst. Ze doen 1 Euro in de pot en krijgen dan koffie of thee. Uit de pot doen ze af en toe iets leuks voor de bewoners.

]]> 2019-08-16T10:42:48 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/hebben-wij-al-meer-oog-voor-elkaar
<![CDATA[Keukenbazenbattle 2019]]>

Klik op afbeelding om te vergroten.

Informatie

Kijk voor meer informatie op GEZOCHT: Keukenbazen!

]]> 2019-08-15T13:19:18 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/keukenbazenbattle-2019
<![CDATA[Inzamelactie taxussnoeisel eindigt 23 augustus 2019]]> De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi eindigt op 23 augustus. Na die datum neemt de hoeveelheid werkzame basisgrondstof in de taxusnaalden, waarmee chemotherapieën worden gemaakt, af. Dat betekent dat u uw taxussnoeisel t/m donderdag 22 augustus aan kunt melden.

Op dit moment zijn al meer dan 2.050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. “We hebben dit jaar een vliegende start gehad, desondanks is uw taxussnoeisel nog steeds meer dan welkom. We hopen na afloop van de inzamelperiode ook daadwerkelijk te kunnen vertellen dat we meer snoeisel hebben opgehaald dan we vooraf hadden durven dromen”, zoals Werner Neelen het zo mooi zegt.

Maak een afspraak vóór 23 augustus 2019

Een ophaalverzoek dient u in via www.taxustaxi.nl/afspraak. Dat kan dit jaar nog t/m donderdag 22 augustus 2019. Op de website vindt u ook de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas.

Voor meer informatie

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en Stichting Taxus Taxi vindt u op www.taxustaxi.nl of op Facebook, www.facebook.com/taxustaxi

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

]]> 2019-08-15T12:07:51 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/inzamelactie-taxussnoeisel-eindigt-23-augustus-2019
<![CDATA[Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal]]>

De mooiste foto´s winnen

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Blik over de grens” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

Mooiste plek

Voor een succesvolle deelname is het belangrijk dat de foto´s betrekking hebben op het thema. Dit jaar vragen wij alle hobbyfotografen om de voor hen mooiste plek in het nabije buurland vast te leggen. Denk aan een bijzonder gebouw, een mooie stad of dorp of een natuurgebied, dat kenmerkend is voor de grensstreek en voor de Euregio Rijn-Waal.

Inzenden

Iedere deelnemer kan maximaal drie foto’s inzenden. Deze dienen digitaal óf afgedrukt (minimaal formaat 13 x 18 cm) te worden ingezonden en moeten voorzien zijn van titel, plaats van opname, naam, telefoonnummer en e-mail adres van de fotograaf. De foto´s kunnen tot 1 oktober 2019 digitaal naar info@euregio.org of in een gesloten enveloppe onder vermelding van “Fotowedstrijd” ingestuurd worden naar Euregio Rijn-Waal, Postbus 220, 7040 AE ´s-Heerenberg.

Beoordeling

Het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal kiest dit jaren samen met het brede publiek de mooiste foto’s. De winnaars krijgen begin december bericht en worden op 16 december 2019 tijdens de eindejaarsbijeenkomst gehuldigd. De twee mooiste inzendingen uit Nederland en die uit Duitsland worden bovendien met een geldprijzen van respectievelijk 200 en 100 euro beloond. Over de uitslag van de fotowedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.

Gebruikersrecht

Voor alle ingeleverde foto´s verkrijgt de Euregio Rijn-Waal de gebruikersrechten onder naamsvermelding van de fotograaf. De ingeleverde foto´s worden eigendom van de Euregio Rijn-Waal.

Informatie

Alle informatie over de fotowedstrijd kunt u nalezen op www.euregio.org.

]]> 2019-08-13T08:59:00 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/fotowedstrijd-euregio-rijn-waal
<![CDATA[Weer naar school]]> Het waren zes heerlijke, warme vakantieweken. Volgende week gaat de Brabantse jeugd weer naar school. Dan is het weer oppassen geblazen in het verkeer!

Het wordt weer drukker op de weg. Even wennen zo na de rust van de vakantie, dus houd daar rekening mee. Pas uw snelheid aan en wees alert op de eventuele onverwachte bewegingen van de jonge fietsers.

Tips voor scholieren

Voor het eerst weer naar (een nieuwe) school? Let goed op, je moet vaak langer fietsen en de weg kan gevaarlijk zijn. Fiets je in een groep? Blijf dan 2 aan 2 fietsen. Is de weg extra smal, fiets dan áchter elkaar. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor jezelf, maar ook voor je vriend(in) die naast je fietst! Tenslotte: blijf uit de dode hoek van bus of vrachtwagen. Dat betekent dat je minstens 3 meter rechts er áchter moet fietsen. Dáár kan de chauffeur je zien.

(Groot-)ouders: tips voor uw scholier

Gaat uw (klein)kind voor het eerst naar de middelbare school? Een grote stap! Niet alleen wordt het wennen op de nieuwe school, maar ook aan de nieuwe fietsroute. Tip: fiets de route minstens één keertje samen. Let op de gevaarlijke punten onderweg, zoals gelijkwaardige kruisingen en drukke wegen. Denk ook aan zaken als de aanwezigheid van scooters op het fietspad. Zijn er meerdere wegen mogelijk naar school? Kies dan samen de veiligste. Bijvoorbeeld de route met de meeste fietspaden en fietsoversteekplaatsen.

Een fijn en veilig schooljaar!

]]> 2019-08-12T15:07:32 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/weer-naar-school
<![CDATA[WhatsApp Buurtpreventie]]> Kom zelf in actie om de veiligheid in uw buurt te vergroten! Dit kan bijvoorbeeld door het oprichten van een Buurtpreventie WhatsApp-groep. Doel van een Buurtpreventie WhatsApp-groep is om verdachte situaties/personen en belangrijke zaken met betrekking tot veiligheid in uw buurt direct te melden en te delen met omwonenden. Op deze manier zal de oplettendheid/waakzaamheid van een ieder toenemen en kunnen we samen (het gevoel van) de veiligheid vergroten en verdachte situaties in de buurt snel delen.

Inmiddels zijn er al veel Buurtpreventie WhatsApp-groepen in de gemeente actief, maar nog niet elke buurt/wijk heeft er een. Voor meer informatie kunt u de website www.wabp.nl raadplegen.

Wilt u zelf een Buurtpreventie WhatsApp-groep opstarten? Kijk dan ook op de website www.wabp.nl en meldt uw groep aan. Op deze manier kunt u zien waar Buurtpreventie WhatsApp-groepen actief zijn.

Heeft u al een Buurtpreventie WhatsApp-groep? Registreer deze dan op www.wabp.nl.

]]> 2019-08-12T13:37:58 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/whatsapp-buurtpreventie
<![CDATA[GEZOCHT Keukenbazen!]]> Ook dit jaar zoekt de gemeente Mill en Sint Hubert weer Keukenbazen die namens de gemeente mee willen doen aan de leukste en spannende kinderkookwedstrijd van het jaar. Gaat het team van Mill en Sint Hubert weer winnen dit jaar? Als het aan ons ligt wel!

drie jonge koks met een koksmuts over hun hoofd heen

Zit jij volgend schooljaar in groep 7 of 8, dan mag jij dit jaar meedoen. Maak een keukenbazenteam met twee tot drie kinderen en bedenk samen een recept voor een lekker hoofdgerecht met voornamelijk lokale producten. Dit zijn producten die in de gemeente Mill en Sint Hubert of in de regio worden verbouwd of gemaakt. Om je aan te melden voor de wedstrijd, stuur je jouw teamrecept vóór 22 september 2019 naar de Keukenbazenorganisatie via www.keukenbazen.nl. Op deze site vind je ook de spelregels en een overzicht van winkels/bedrijven waar je terecht kunt voor lekkere producten uit de buurt.

Volg ons op Facebook

Wil jij extra kans maken op de winst én op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Volg dan het evenement “Keukenbazen Mill en Sint Hubert” op Facebook. Daar plaatsen de chefkok Monique (Mo) en de winnaressen van Mill en Sint Hubert 2018 Marly, Chiara en Lotte na de zomervakantie leuke filmpjes. In deze filmpjes krijg je tips en tricks waardoor jij straks nog beter voorbereid bent. Wist jij bijvoorbeeld al dat een hoofdgerecht altijd minimaal drie smaken moet hebben?

Datums vrijhouden

Als je mee wilt doen moet je natuurlijk wel een paar dagen reserveren in je agenda. Op 25 september 2019 om 15.00 uur wordt voor alle Keukenbazen uit Mill en Sint Hubert de ‘Keukenbazen Quiz’ georganiseerd. Een leuke en uitdagende quiz over koken en eten. Het team dat opgeteld de meeste punten haalt voor zowel de quiz als het recept mag naar de Mega Live Kookbattle in Den Bosch op zaterdag 5 oktober 2019. Daar strijden alle winnende teams van de gemeenten voor de titel Keukenbazen 2019. Op woensdag 9 oktober 2019 ga je gezamenlijk eten en volgt de spannende prijsuitreiking…

Doe je mee

Verzin dan nu alvast een lekker recept en schrijf je uiterlijk 22 september 2019 in. In het nieuwe schooljaar krijg je nog een officiële uitnodiging voor de quiz.

]]> 2019-08-09T09:14:58 https://www.gemeente-mill.nl/gezocht-keukenbazen
<![CDATA[Nieuwe ronde subsidieregeling 'Brabant geeft Energie']]> Vanaf 1 augustus 2019 opent de 3e ronde van de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’. De provincie is op zoek naar projecten die de energietransitie in Brabant aantoonbaar versnellen. Deze subsidieronde loopt 1 augustus tot en met 19 september 2019.

Lees hier meer over de subsidieregeling 'Brabant geeft Energie'.

]]> 2019-08-05T14:57:41 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/nieuwe-ronde-subsidieregeling-brabant-geeft-energie
<![CDATA[Nieuwe ronde subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’]]> Vanaf 1 augustus 2019 opent de derde ronde van de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’. De provincie is op zoek naar projecten ‘van onderop’ die de energietransitie in Brabant aantoonbaar versnellen. Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten de projecten innovatief, opschaalbaar, deelbaar en enthousiasmerend voor Brabanders zijn en moeten er meerdere partijen actief betrokken zijn.

Subsidie aanvragen

Deze subsidieronde loopt van 1 augustus tot en met 19 september 2019. Het bedrag dat in totaal beschikbaar is voor deze tender is € 1.000.000. De provincie draagt maximaal 50% van de kosten van een project, met een bijdrage van maximaal € 124.999. De subsidie wordt alleen toegekend als er geen sprake is van een andere subsidie vanuit een provinciale subsidieregeling. Zowel privaatrechtelijke als publiekrechtelijke personen kunnen aanvragen indienen bij het subsidiebureau van de provincie. Let op dat u tijdig indient: aanvragen die eerder of later worden ingediend vallen buiten de boot.

Informatie

Kijk voor meer informatie of aanvragen www.brabant.nl.

Advies

De Stichting 'Brabant Geeft Energie' kan u adviseren. Stel uw vraag via www.brabantgeeftenergie.nl

]]> 2019-08-01T15:46:28 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/nieuwe-ronde-subsidieregeling-brabant-geeft-energie
<![CDATA[Eerste zomerkalender met activiteiten voor senioren.]]>

De Werkgroep Preventie van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid Mill is er zich van bewust dat er senioren zijn die het helemaal niet leuk vinden dat een heleboel activiteiten in de zomermaanden juli en augustus stoppen.

Zomerkalender

Dit is een eerste poging om een zomerkalender uit te geven met mogelijkheden waar u wél aan kunt deelnemen. Wij moeten het nu doen met de gegevens die ons aangeleverd worden maar wij hopen dat dit ieder jaar groeit.

Klik op de kalender om te vergroten

]]> 2019-07-25T13:56:11 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/eerste-zomerkalender-met-activiteiten-voor-senioren
<![CDATA[Seed Capital - tender klimaat en energie]]> In de periode van 1 oktober 2019 tot en met 31 oktober 2019 wordt een specifieke klimaat en energie tender geopend. U kunt een aanvraag indienen voor het opzetten van een investeringsfonds dat is gericht op klimaat- en energie technostarters.

Met het investeringsfonds investeert u in technostarters die producten, processen of diensten verkopen en leveren die zijn gebaseerd op een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van bestaande technologie op het gebied van klimaat en energie. De start-ups moeten een substantiële bijdrage leveren aan de missies uit het Klimaatakkoord.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:24:15 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/seed-capital-tender-klimaat-en-energie
<![CDATA[Nieuw: DEI+subsidie voor circulaire economie]]> Binnen de subsidieregeling voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) opent een nieuw thema voor pilot- en demonstratieprojecten gericht op circulaire economie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt hiervoor € 44 miljoen beschikbaar. U vraagt deze aan vanaf 1 augustus 2019.

Het thema Circulaire economie is een uitbreiding van het thema rond recycling en hergebruik van afval. Ook bijvoorbeeld het biobased grondstofgebruik in pilotprojecten valt nu onder dit nieuwe thema. Belangrijk is dat de projecten bijdragen aan CO2-reductie. Voorstellen op het gebied van recycling, refurbishment en hergebruik van kunststoffen, textiel, meubels en matrassen worden aangemoedigd en ook voorstellen van het mkb zijn meer dan welkom.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:22:52 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/nieuw-dei-subsidie-voor-circulaire-economie
<![CDATA[SDE+ najaar 2019 opent op 29 oktober]]> Ook dit najaar wordt de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) opengesteld. Voor deze ronde heeft de minister 5 miljard euro beschikbaar gesteld. U kunt subsidie aanvragen van dinsdag 29 oktober 2019 (09.00 uur) tot donderdag 14 november 2019 (17.00 uur), verdeeld over 3 fases. Via het eLoket van RVO.nl kunt u vanaf dinsdag 29 oktober 2019 (9.00 uur), uw subsidieaanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:19:19 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/sde-najaar-2019-opent-op-29-oktober
<![CDATA[Fotowedstrijd nieuwe gemeentegids]]>

Over een paar maanden verschijnt de nieuwe gemeentegids voor Mill en Sint Hubert. Net als voorgaande jaren willen wij de gids niet alleen voor u maken, maar ook met u. Wij organiseren daarom weer een fotowedstrijd waarbij de winnende foto een plaats krijgt in de nieuwe gemeentegids 2019-2020.

Meedoen

Wilt u meedoen aan de fotowedstrijd, stuur dan vóór 1 september 2019 uw foto’s naar petra.vermeulen@cgm.nl met als onderwerp "Foto's gemeentegids Mill en Sint Hubert". Vermeld in de mail uw naam en adresgegevens en waar de foto gemaakt is.

Prijs

De winnende foto wordt afgebeeld op de voorpagina van de gemeentegids en beloond met een waardebon van € 50,-. De winnaar wordt eind september 2019 bekend gemaakt en krijgt schriftelijk bericht.

Waar moeten foto’s aan voldoen

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Petra Vermeulen, telefoon 0485-460300.

]]> 2019-07-22T00:00:00 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/fotowedstrijd-nieuwe-gemeentegid
<![CDATA[Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding]]> In Nederland heeft u het recht om u te kleden zoals u wilt, wat anderen daar ook van vinden. Maar in bepaalde situaties moeten mensen elkaar kunnen aankijken en herkennen. Per 1 augustus 2019 geldt in Nederland een gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding op Rijksoverheid.nl

]]> 2019-07-18T00:00:00 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/gedeeltelijk-verbod-gezichtsbedekkende-kleding
<![CDATA[Nieuwbouwplannen Woonhof-Vlaar]]> Op 2 juli 2019 werd aan belangstellenden de resultaten van het Werkatelier ‘Woonhof – Vlaar’ gepresenteerd. Bekijk de resultaten op de pagina Mill - hoek Oranjeboomstraat en Bernhardstraat onder het kopje "Planning en voortgang".

Werkatelier

Op de locatie Woonhof - Vlaar wil Mooiland huurwoningen bouwen. Om omwonenden en belanghebbenden in een vroeg stadium bij de plannen te betrekken werd een zogenaamde omgevingsdialoog gestart. Dat verliep als volgt.

Op 12 juni 2019 werd voor omwonenden en andere belangstellenden uitgelegd wat de bedoeling is. In het gebied zullen woningen worden gebouwd. Hoewel het project aan enkele basisvoorwaarden moet voldoen, zoals het minimum aantal woningen, konden inwoners meepraten over de situering van de gebouwen, het aantal bouwlagen, materiaalkeuze, indelingen, hoe om te gaan met het groen, het parkeren en dergelijke. Uit de aanwezigen die avond is vervolgens een groep gevormd die op 25 juni 2019 tijdens een speciale bijeenkomst, het Werkatelier Woonhof - Vlaar, over de plannen hebben gesproken. Dat werkatelier stond onder leiding van een stedenbouwkundige. De resultaten van het Werkatelier Woonhof - Vlaar, werden op 2 juli 2019, tijdens een tweede algemene informatieavond, weer aan iedereen gepresenteerd. Ook werd uitgelegd hoe het proces nu verder gaat.

Verslag

Het verslag van het werkatelier en de presentatie van de tweede algemene informatieavond. Bekijk de verslagen en presentatie op de pagina Mill - hoek Oranjeboomstraat en Bernhardstraat onder het kopje "Planning en voortgang".

]]> 2019-07-12T10:46:55 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/nieuwbouwplannen-woonhof-vlaar
<![CDATA[Kom naar het ZZP-Boost Event]]> Talentontwikkeling ZZP'er in Noordoost Brabant heeft een gloednieuwe website ontwikkeld, www.zzpnobboost.nl. Het is een platform voor de zelfstandige professional in de regio Noordoost Brabant, waar de zzp'er geïnformeerd wordt over belangrijke ontwikkelingen rondom zelfstandig ondernemen. Ook staat daar informatie over de activiteiten voor ZZP’ers zoals het ZZP-BOOST Event op 12 september 2019 en onder andere een roadshow.

Meer informatie op zzpnobboost.nl.

]]> 2019-07-09T14:55:57 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/kom-naar-het-zzp-boost-event
<![CDATA[KOL stokje naar Van der Horst aannemers in Mill]]>

Het Keep on Learning Estafettestokje van AgriFood Capital Werkt! ging deze maand naar van der Horst aannemers in Mill. Directie, medewerkers en de vele stagiaires krijgen alle mogelijkheden om te leren en te groeien. Ook zet het aannemersbedrijf zich in voor talentontwikkeling via het onderwijs. Dat gebeurt via gastlessen op scholen tot het ondersteunen van vakopleidingen in de bouw.

Meer informatie op AgriFood Capital.

]]> 2019-07-09T13:19:54 /bestanden/mill_en_sint_hubert/afbeeldingen/Inwoners en ondernemers/Nieuws/2019/2019-08-02 Estafettestokje voor werkgevers naar Van der Horst aannemers.jpg https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/kol-stokje-naar-van-der-horst-aannemers-in-mill
<![CDATA[Bedrijven investeren bijna 4,4 miljard euro in groene technieken]]> Het Nederlandse bedrijfsleven maakte in 2018 voor een recordbedrag van bijna € 4,4 miljard gebruik van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De bedrijven investeerden deze miljarden in vooruitstrevende milieuvriendelijke technieken.

Meer informatie bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

]]> 2019-07-09T13:15:24 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/bedrijven-investeren-bijna-4,4-miljard-euro-in-groene-technieken
<![CDATA[Energie-audit EED via eLoket RVO.nl]]> Bio Energie Centrale Cuijk (BECC) gaat naast groene elektriciteit ook groene warmte leveren aan bedrijven op Industrieterrein Haven Cuijk. Voor de aanleg van een smart grid, een slim energienet, waarmee vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd, ontvangt BECC een subsidie van 300.000 euro uit het Smart Energy Link programma. De totale investering bedraagt meer dan 1 miljoen euro. Duynie, leverancier van diervoeding, wordt een van de afnemers van de lokaal geproduceerde groene energie. Het bedrijf realiseert hiervoor een nieuwe, gasloze fabriek op Industrieterrein Haven Cuijk.

Meer informatie op Rijksdienst voor Ondernemennd Nederland.

]]> 2019-07-09T13:09:43 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/energie-audit-eed-via-eloket-rvo-nl
<![CDATA[Doe mee in de tweede ronde van MKB!dee]]> Bent u mkb’er en wilt u samen met anderen meer investeren in de versterking van kennis en vaardigheden van uw personeel? Ervaart u hierbij belemmeringen? Denk dan mee over oplossingen om die belemmeringen weg te nemen met de regeling MKB Idee.

Met deze regeling wil de overheid mkb’ers stimuleren meer te investeren in scholing en ontwikkeling van huidig en toekomstig werkenden. Anders dan in 2018 richt de regeling zich nu op iedere mkb’er. Zowel individuele als samenwerkende mkb’ers kunnen subsidie aanvragen. U kunt een aanvraag indienen tot 27 augustus 2019, 17.00 uur, via mijn.rvo.nl (eLoket).

Meer informatie op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

]]> 2019-07-09T13:01:33 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/doe-mee-in-de-tweede-ronde-van-mkbdee
<![CDATA[Innovation Makers Agrifood zoekt uitdagende projecten voor Challenge]]> Ondernemers in de Agrifood sector, die zich met hun bedrijf richten op thema’s als Future Food, Hightech Farming en Food Value kunnen kosteloos deelnemen aan Innovation Makers Agrifood. Tijdens deze challenge kunnen bedrijven hun vraagstuk voorleggen aan creatieve studenten en start-ups.

De challenge duurt van september tot medio december 2019 en vindt plaats op verschillende locaties in Brabant. ‘We zoeken ondernemers in de agrifood sector, die een uitdagend project hebben binnen hun bedrijf en ondersteuning kunnen gebruiken om dit verder uit te werken. Zij kunnen zich tot 1 augustus 2019 kosteloos aanmelden bij ons’, zegt projectleider Paula Rijkens.

Meer informatie op ondernemersliftplus.

]]> 2019-07-09T12:57:50 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/innovation-makers-agrifood-zoekt-uitdagende-projecten-voor-challenge
<![CDATA[Respijtzorg: noodzakelijk voor alle mantelzorgers]]> Centrum Mantelzorg Land van Cuijk adviseert goede zelfzorg. 

De zomer staat weer voor de deur! De vakantieplannen vliegen ons om de oren. Maar vakantie is niet altijd vanzelfsprekend. Mantelzorgers zijn vaak gebonden aan huis en aan hun dagelijkse zorgtaak. Toch is het ook voor mantelzorgers mogelijk om (kort) weg te gaan. Hoe? Door vervangende mantelzorg te regelen, ook wel respijtzorg genoemd.

Positief effect

Veel mantelzorgers voelen zich – in eerste instantie – bezwaard om een beroep te doen op respijtzorg. Het is voor geen enkele mantelzorger gemakkelijk om de persoonlijke zorg uit handen te geven. Maar het is ook bekend dat mantelzorgers regelmatig op hun tandvlees lopen. Er even tussenuit is een kans om nieuwe energie op te doen. Dat komt tenslotte ook de zorgvráger ten goede.

Vormen van respijtzorg

Respijtzorg kan zowel structureel geregeld worden, bijvoorbeeld op een vaste wekelijkse dag, of incidenteel, voor een korte vakantie.

Er zijn zowel vrijwilligers als professionals om in te schakelen. Een aanvraag voor een vrijwilliger neemt vaak meer tijd in beslag. Houd daar rekening mee!

Bij BLINK (blinkuit.nl) werken allemaal vrijwilligers en kun je aankloppen voor een maatje voor de zorgvrager. Zij kunnen bijvoorbeeld regelmatig samen koffie drinken of iets ondernemen. Maar ook als je een speelhulp of gastgezin zoekt voor je kind, ben je bij Blink aan het goede adres. Iemand die iets leuks doet met jouw kind, zodat je aan jezelf of je sociale leven toekomt.

Daarnaast zijn er zorgboerderijen waar zorgvragers terechtkunnen, en verschillende soorten dagopvang. Voor een weekend of een weekje zijn er logeerhuizen en zorghotels. Speciaal in de laatste levensfase biedt Hospice de Cocon in St. Anthonis de mogelijkheid voor een tijdelijke opname van maximaal drie weken. Hierdoor kunnen de naasten in de thuissituatie korte tijd worden ontlast. Je kunt in de terminale fase ook gespecialiseerde vrijwilligers inschakelen die thuis komen. Dat geeft jou even wat eigen tijd.

Kosten

Er zijn allerlei regelingen en vergoedingen. Afhankelijk van de situatie krijg je respijtzorg geheel of gedeeltelijk vergoed op basis van de verschillende zorgwetten (Jeugdwet, WLZ, Wmo). Daarnaast is vervangende zorg bij sommige zorgverzekeraars (gedeeltelijk) opgenomen in de aanvullende verzekering. Check dit tevoren bij je eigen verzekering en die van de zorgvrager.

Respijtzorg Land van Cuijk

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk streeft ernaar dat mantelzorgers hun zorgtaak goed volhouden en met voldoening uitvoeren. Heb je behoefte aan ontspanning en wat tijd voor jezelf? Neem contact op met Centrum Mantelzorg via 0485-846739 of via de website www.mantelzorglvc.nl. Samen kijken we wat het beste is voor jou in jouw situatie.

]]> 2019-07-01T12:04:24 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/respijtzorg-noodzakelijk-voor-alle-mantelzorgers
<![CDATA[Grote belangstelling nieuwbouwplannen Woonhof - Vlaar in Mill]]> Op 12 juni 2019 organiseerden Mooiland en de gemeente Mill en Sint Hubert een informatieavond over de nieuwbouwplannen Woonhof-Vlaar (gebied Oranjeboomstraat/ Bernhardstraat/Hoogstraat in Mill). De avond werd gehouden in Myllesweerd.

Mooiland en de gemeente willen de omwonenden en andere belanghebbenden de gelegenheid bieden hun mening te geven over het bouwproject. Hoewel het project aan enkele basisvoorwaarden moet voldoen, zoals het minimumaantal woningen, kan men meepraten over situering van de bouw, het aantal lagen, materiaalkeuze, indelingen, hoe om te gaan met het groen, het parkeren en dergelijke.

De opzet van dit proces is als volgt. De 12e juni gold als algemene aftrap. Er werd uitgelegd wat de bedoeling is en welke kaders het bouwproject heeft. Uit de aanwezigen is een werkgroep gevormd die onder leiding van een stedenbouwkundige in een werkatelier over de plannen gaat praten. Als het goed is komt er dan een plan uit dat kan rekenen op een breed draagvlak. De nog te volgen bestemmingsplanprocedure kan dan waarschijnlijk soepel verlopen. Op voorhand is immers al rekening gehouden met opmerkingen van omwonenden.

Bij de eerste informatieavond, op 12 juni 2019 werd zowel door Mooiland (PDF) als de gemeente Mill en Sint Hubert (PDF) een presentatie verzorgd.

]]> 2019-06-19T12:08:59 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/grote-belangstelling-nieuwbouwplannen-woonhof-vlaar-in-mill
<![CDATA[Spectaculaire groei van multimodaliteit in Brabant]]> In 2018 is het aantal containers dat multimodaal werd overgeslagen (dus als onderdeel van ketenvervoer dat voor een deel bestaat uit vervoer over water of rail) spectaculair gestegen. Voor het eerst werd meer dan een miljoen TEU overgeslagen op de Brabantse terminals. Een toename ten opzichte van 2017 van 25,76%.

Lees hier het hele bericht

]]> 2019-05-29T09:13:38 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/spectaculaire-groei-van-multimodaliteit-in-brabant
<![CDATA[‘Dynamic Borders’ ontmoet bedrijven uit de grensregio]]> Ruim 100 deelnemers waren maandag 20 mei 2019 aanwezig bij de internationale ondernemersbijeenkomst ‘Ondernemers voor Europa’ bij Airport Weeze. Daar kregen de deelnemers informatie over de belangrijkste (grensoverschrijdende) bedrijfsactiviteiten en het ‘ondernemen in de grensregio’

Lees hier meer over de bijeenkomst

]]> 2019-05-29T09:03:07 /bestanden/cuijk/afbeeldingen/Inwoners en Ondernemers/Cuijk onderneemt/Dynamic Borders ontmoet bedrijven uit de grensregio.jpg https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/dynamic-borders-ontmoet-bedrijven-uit-de-grensregio
<![CDATA[Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland, op bezoek bij VMBO on Stage]]> Woensdag 16 mei 2019 vond het beroepenfeest “Land van Cuijk Maasduinen On Stage”. Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland bezocht dit evenement.

Bekijk hier het filmpje

]]> 2019-05-29T08:58:27 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/jacco-vonhof,-voorzitter-mkb-nederland,-op-bezoek-bij-vmbo-on-stage
<![CDATA[VAB impuls regeling verlengd tot eind 2019]]> De huidige voucherregeling VABIMPULS is verlengd tot eind 2019. De looptijd was aanvankelijk tot 1 april 2019. Tot nu toe maakten 275 eigenaren van (lege) stallen en veehouders in Brabant gebruik van de regeling.

Kijk hier voor meer informatie of aanvragen van een voucher.

]]> 2019-05-17T11:55:52 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/vab-impuls-regeling-verlengd-tot-eind-2019
<![CDATA[Voucherregeling Samen tegen voedselverspilling in de keten]]> De voucherregeling van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling is gericht op het stimuleren van bedrijven om innovaties voor het voorkomen en verminderen van voedselverspilling of het tot waarden brengen van onvermijdbare reststromen in hun processen en/of keten toe te passen en zodoende bij te dragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Binnen deze voucherregeling is de expertise van Wageningen Research en derde partijen in te zetten voor het uitvoeren van advies- en onderzoeksprojecten.

Lees meer over de voucherregeling.

]]> 2019-05-17T11:52:45 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/voucherregeling-samen-tegen-voedselverspilling-in-de-keten
<![CDATA[Aanmelding Food100-lijst 2019 open]]> Tot en met 15 juni 2019 kunnen voedselveranderaars van vandaag en morgen zich aanmelden of aangemeld worden voor de Food100 lijst van 2019. Food100 is een dynamisch netwerk voor iedereen die zich dagelijks hard maakt voor een beter en duurzamer voedselsysteem.

Meer informatie over aanmelden Food100-lijst 2019.

]]> 2019-05-17T11:50:16 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/aanmelding-food100-lijst-2019-open
<![CDATA[MBO Challenge Voedselverspilling in najaar van start]]> In september van dit jaar gaat een challenge voedselverspilling voor mbo-studenten van start. Alle mbo-opleidingen in Nederland die iets met voedsel te maken hebben, van Tuinbouw en Food tot Horeca en Logistiek, kunnen deelnemen. Aanmelden is nu al mogelijk.

Meer informatie over MBO Challenge Voedselverspilling 2019 .

]]> 2019-05-17T11:46:18 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/mbo-challenge-voedselverspilling-in-najaar-van-start
<![CDATA[MKB Idee: subsidie voor investeren in personeel]]> Bent u MKB’er en wilt u samen met anderen meer investeren in de versterking van kennis en vaardigheden van uw personeel? Ervaart u hierbij belemmeringen? Denk dan mee over oplossingen om die belemmeringen weg te nemen met de regeling MKB Idee. Heeft u ideeën over hoe belemmeringen bij het investeren in scholing en ontwikkeling zijn weg te nemen? Uw project moet zich richten op 1 van de volgende soorten investeringen:

Lees hier meer over het MKB Idee.

]]> 2019-05-17T11:42:51 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/mkb-idee-subsidie-voor-investeren-in-personeel
<![CDATA[Sander Groenen aangesteld als kwartiermaker AgriFood Land van Cuijk]]> Het Land van Cuijk heeft een aanzienlijke ambitie op het gebied van AgriFood. Om deze ambitie te realiseren is behoefte aan meer centrale sturing en regie. Hoe dit precies vorm en inhoud moet krijgen, dat is de vraag waar Sander Groenen als kersverse kwartiermaker de komende maanden mee aan de slag gaat.

Lees hier het hele verhaal over Sander Groenen.

]]> 2019-05-17T11:39:28 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/sander-groenen-aangesteld-als-kwartiermaker-agrifood-land-van-cuijk
<![CDATA[Ontbijtbijeenkomst Duurzame Inzetbaarheid bij Hokamo in Cuijk]]> De arbeidsmarkt is flink in beweging en dat heeft impact op bedrijfsvoering en personeelsbeleid van organisaties. Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op deze veranderingen, is het belangrijk dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. Hoe als werkgever hiermee om te gaan? Tijdens de ontbijtbijeenkomst georganiseerd door AgriFood Capital Werkt en VNO-NCW Brabant Zeeland op 20 mei 2019 komt u er meer over te weten.

Meld u hier aan voor de bijeenkomst

]]> 2019-05-17T11:33:44 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/ontbijtbijeenkomst-duurzame-inzetbaarheid-bij-hokamo-in-cuijk
<![CDATA[Brand Sint Hubert]]> 7 mei: 14.30 uur

Vanmiddag heeft een grote brand gewoed bij een pand in Sint Hubert. Inmiddels is deze brand onder controle en is het sein ‘brand meester’ gegeven.

Vragen

Neem voor specifieke vragen over deze brand contact op met de gemeente via telefoonnummer 0485-460300.

Update

Wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is, informeren wij u via deze website.

]]> 2019-05-07T15:18:05 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/brand-sint-hubert
<![CDATA[Beheersing eikenprocessierups 2019]]> Om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken, onderneemt de gemeente Mill en Sint Hubert actie. In dit bericht leest u welke gevaren de eikenprocessierups voor u en uw (huis) dieren op kunnen leveren en welk beheer de gemeenten voeren.

Overlast van de rups

De eikenprocessierups is de grijze, harige rups van een onopvallende nachtvlinder, die alleen in eiken leeft. Nog voor het uitkomen van de bladknoppen, komen kleine rupsen uit de eitjes in de top van de boom. Tijdens de ontwikkeling van rups tot vlinder ontstaan er op iedere rups ongeveer 700.000 microscopisch kleine brandharen, welke overlast kunnen veroorzaken.

Gezondheidsklachten

De brandharen die op de rupsen en in de nesten zitten, kunnen veel overlast veroorzaken bij mens en dier. Bij aanraking van de brandharen, kunnen allergisch lijkende reacties ontstaan op huid, ogen en luchtwegen. De reacties lopen sterk uiteen.

Meer informatie

Kijk op de website van GGD Brabant voor meer informatie over de eikenprocessierups.

Beheersing

We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als de bladontwikkeling van de boom en de rups in volle gang is, start het bespuiten van bomen in gebieden waarin de meeste overlast wordt verwacht. Vanaf week 17/18 wordt 24 uur per dag met een biologisch middel gespoten door Engelen Groen uit Uden. U ervaart hier wellicht enige geluidsoverlast van waarvoor wij uw begrip vragen.

We behandelen de eikenbomen aan drukke fiets/wandelroutes inclusief de Vierdaagse route, publiek drukke pleinen, speelplaatsen/schoolterreinen en daar waar eiken gesnoeid worden. Maar alleen op gemeentelijke eigendommen.

Veilig middel

Het biologische preparaat waarmee gespoten wordt is veilig, maar in verband met het irriterende karakter van het middel raden wij u aan om zich niet in de nevel te begeven en dieren niet onder bomen te laten lopen tijdens spuitwerkzaamheden.

Wanneer melden

Ziet u een nest in de openbare ruimte meld deze dan via de fixi app onder het kopje "Eikenprocessierups" zodat wij een goed beeld krijgen waar de nesten allemaal zitten. Het betekent dan niet dat alle nesten worden verwijderd dit is afhankelijk van de locatie.

]]> 2019-04-18T13:14:50 https://www.gemeente-mill.nl/beheersing-eikenprocessierups-2019
<![CDATA[Sympany haalt textiel aan huis op]]> Waar staan de textielcontainers

Twee keer per jaar zamelt Sympany gratis textiel aan huis in. De rest van het jaar kunt u uw textiel kwijt in de textielcontainer bij u in de buurt. Op de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in Boekel staan ook textielcontainers. Ook hier kunt u uw textiel gratis in kwijt.

Wat is textiel

Textiel is niet alleen die fijne zomerjurk die op is of dat spijkerjasje dat uit de mode is. Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Dus ook badlakens, een vaatdoekje, kussenhoezen en gordijnen. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen/laarzen, accessoires (riemen, tassen, hoeden/petten) en knuffels welkom.

Textiel naar de kringloop

Textiel dat voor hergebruik geschikt is, kunt u ook gratis inleveren bij de kringloopwinkels van Stichting Actief. Kijk voor openingstijden op www.afvalaanbieden.nl/kringloopwinkels.

Wat mag NIET in de textielcontainers

Wat niet tot textiel behoort, zijn matrassen, tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel.

Voor informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

 

]]> 2019-04-18T11:54:36 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/sympany-haalt-textiel-aan-huis-op
<![CDATA[Subsidiemogelijkheid projecten "75 Jaar Vrijheid"]]> Dit jaar, 75 jaar geleden, begon de bevrijding van Nederland. En in 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. In de Euregio Rijn-Waal worden in 2019 en 2020 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

Samenwerking bevorderen

Van deze, grensoverschrijdende samenwerking, gaat een belangrijk signaal uit. Om die samenwerking te bevorderen heeft het Dagelijks Bestuur van de Euregio besloten om grensoverschrijdende activiteiten in het kader van “75 jaar vrijheid” met voorrang te ondersteunen. Ook kunnen deze projecten een extra financiële bijdrage aanvragen. Hiervoor stelt de Euregio Rijn-Waal beide jaren 40.000 Euro beschikbaar. Activiteiten die in het kader van “75 jaar vrijheid” worden georganiseerd en waarbij een Duitse deelname uit het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal is betrokken, kunnen aanspraak maken op deze regeling.

Informatie

Voor meer informatie, de voorwaarden waaraan een herdenkingsbijeenkomst of bevrijdingsfestiviteit project moet voldoen en voor een aanvraagformulier kunt u terecht op https://www.euregio.org/peopletopeople.

Activiteiten aanmelden

Alle euregionale activiteiten die in het kader van “75 jaar vrijheid” worden georganiseerd, zijn online te vinden op de facebookpagina “Euregio Rijn-Waal - 75 jaar vrijheid” (www.facebook.com/euregiokalender). Bijeenkomsten kunnen aangemeld worden door een e-mail te sturen naar communicatie@euregio.org. Dit geldt ook voor activiteiten van verenigingen, organisaties en scholen binnen de gemeente, die geen grensoverschrijdend karakter hebben.

]]> 2019-02-21T14:24:23 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/subsidiemogelijkheid-projecten-75-jaar-vrijheid
<![CDATA[Inzamelen kerstbomen op zaterdag 12 januari 2019]]> Op zaterdag 12 januari 2019 mag u uw kerstboom aan de straat zetten. Er wordt een aparte ronde gereden voor deze inzameling.

Aanbieden van de kerstboom

Zorg ervoor:

Voor informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

]]> 2018-12-17T10:21:55 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/inzamelen-kerstbomen-op-zaterdag-12-januari-2019
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws-mill-en-sint-hubert-nieuwsbrief-april-mei-2019/ondernemersloket
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws-mill-en-sint-hubert-juni-en-juli-2019/ondernemersloket