<![CDATA[Informatieavond Comfortabel en Veilig Wonen op 7 november 2019 voor jong en oud]]>

Op donderdag 7 november 2019 organiseert de Werkgroep Meedoen en Zelfstandig Wonen van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid gemeente Mill en Sint Hubert in Myllesweerd een informatieavond met de titel “Comfortabel en Veilig Wonen”. Jan van Goch uit Venray zal in een presentatie uitleggen wat de mogelijkheden zijn om met behulp van woonhuis automatisering, de zogenaamde Domotica, langer thuis te blijven wonen. De inloop is om 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis met een kopje koffie of thee.

veranderingen

De veranderingen in onze maatschappij gaan heel hard, zowel op technisch als op sociaal maatschappelijk vlak. De trend is om zo lang mogelijk in je eigen huis te blijven wonen. Slimme technologie kan daarbij helpen om een veilige en gezonde woonomgeving te creeeren. Zeker als je ouder wordt is het fijn om meer comfort in je huis te hebben. Met de aanpassingen om langer thuis te wonen kun je ook nog eens energie besparen.

bedienen

U kunt alles eenvoudig bedienen via een overzichtelijk paneel aan de muur of via uw smartphone of tablet. En als u wat langer van huis bent, kunt u alles zo instellen dat het net lijkt of u thuis bent. Hiermee houdt u de inbrekers uit huis.

jong en oud

De avond is bedoeld voor jong en oud. “Als je tussen de 40 en 60 jaar oud bent moet je al gaan nadenken hoe je later wilt wonen en daar maatregelen voor treffen”, aldus Jan van Goch. U bent van harte welkom op donderdag, 7 november 2019 om 19.30 uur in Myllesweerd.

Foto Elly Meijnders PA160206: “Jan van Goch zal op 7 november 2019 in Myllesweerd de presentatie doen”.

]]> 2019-10-22T14:04:43 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/informatieavond-comfortabel-en-veilig-wonen-op-7-november-2019-voor-jong-en-oud
<![CDATA[Inbrekers slaan toe op donkere dagen]]> Als de dagen korter worden, stijgt het aantal inbraken. De duisternis is het beste maatje van de inbreker. Aan een onverlicht woning in de avonduren ziet de inbreker dat er niemand thuis is en kan hij ongezien zijn slag slaan. De oplossing is simpel: goede verlichting. Een verlichte omgeving schrikt dieven af en voorkomt woninginbraken.

Zorg ervoor dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Verlichting met een tijdschakelaar maakt al een enorm verschil. Gebruik niet een klein lampje om te doen of u thuis bent, want daar prikken inbrekers wel doorheen. Laat bijvoorbeeld ook een lamp aan op de bovenverdieping.

Verlichting bij de voordeur

Goede buitenverlichting is belangrijk bij alle deuren die vanaf de openbare weg zichtbaar en bereikbaar zijn. Maar vergeet ook niet om bij de voordeur een goede lamp op te hangen. Het gezicht van een persoon die voor de deur staat, moet goed verlicht worden. Zo kunt u een juiste afweging maken om de deur wel of niet te openen.

Beter signalement door goede verlichting

Tot slotte speelt verlichting ook een grote rol bij de pakkans na een inbraak. Goed licht zorgt voor een beter signalement van de inbreker. Daar is de politie enorm mee geholpen. De meeste heterdaad aanhoudingen zijn te danken aan snelle alarmering via het telefoonnummer 112 in combinatie met een goed signalement.

]]> 2019-10-22T13:53:00 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/inbrekers-slaan-toe-op-donkere-dagen
<![CDATA[15 november 2019 dag van de Mantelzorg 2019]]>

Eens per jaar staat Nederland stil bij de grote zorg die mantelzorgers dragen en uitvoeren.

Op 15 november 2019, de landelijke 'Dag van de Mantelzorg', organiseert het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk een feestelijke dag voor alle mantelzorgers in het Land van Cuijk.

Mantelzorgers kunnen elkaar op deze dag ontmoeten en samen genieten van een workshop, een hapje en drankje. Mantelzorgers kunnen ter plekke kiezen voor een workshop. De workshops zijn: stoelyoga, wilgentenen vlechten, hapjes maken en meezingen met het koor.

De Dag van de Mantelzorg 2019 vindt plaats in De Weijer Boxmeer. Er is keuze uit de middag van 14.00 tot 17.00 uur of de avond van 18.30 tot 21.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 4 november 2019 via het aanmeldformulier op de www.mantelzorg.nl of via 0485-846739.

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.mantelzorglvc.nl of bel naar 0485-846739.

Verhinderd vanwege de zorg

Mantelzorgers die moeilijk van huis kunnen vanwege de zorg voor een naaste, kunnen contact opnemen met Centrum Mantelzorg om samen een passende oplossing te vinden.

]]> 2019-10-22T12:06:27 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/15-november-2019-dag-van-de-mantelzorg-2019
<![CDATA[Collegecolumn wethouder Erik van Daal]]> Begroting

De afgelopen tijd hebben wij hard gewerkt aan onze begroting voor de komende jaren. Het streven hierbij is dat we als gemeente in ieder geval voor vier jaar een sluitende begroting kunnen presenteren aan onze gemeenteraad. Wat is dat, een sluitende begroting, zult u zich misschien afvragen? Dit betekent dat we de komende jaren geen tekorten hebben en dat we alle uitgaven kunnen betalen uit onze inkomsten. We hoeven dus geen greep te doen uit onze reserve (de spaarpot) om de begroting rond te krijgen. In deze roerige tijden, waarbij in de media voortdurend aandacht wordt besteedt aan de stijgende kosten voor de gemeenten op bijvoorbeeld zorggebied, is het goed om te constateren dat we desondanks toch onze exploitatie sluitend hebben gekregen. Ik ben benieuwd wat onze gemeenteraad van deze begroting gaat vinden. Deze wordt behandeld in de raadsvergadering van 7 november 2019.

Keukenbazen

Vorige week mocht ik aanwezig zijn bij de finale van de keukenbazenwedstrijd in Den Bosch. Aan deze wedstrijden deden kinderen uit vijftien gemeenten in Brabant Noordoost mee. Deze kinderen hadden allemaal onder begeleiding van een kok een gerecht bedacht en voorbereid, De gerechten werden daarna beoordeeld door een deskundige jury. De burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang smaakburgemeester noemen.

Onze gemeente werd dit jaar vertegenwoordigd door Sjuultje, Ilza en Lieke, drie enthousiaste meiden uit Langenboom, Onder begeleiding van Monique van kookstudio het Mo’Ment maakten zij voor deze wedstrijd het gerecht de ”Blitzaardappel”. Helaas, we hebben de wedstrijd net niet gewonnen. Die eer ging naar de gemeente Den Bosch. Maar het was in ieder geval een leuke dag en deze kookwedstrijd is een hele goede manier om onze kinderen bewust te maken van gezonde voeding.

Theatervoorstelling ‘Daarbij de waterkant’

In de week van de eenzaamheid is voor onze ouderen in zorgcentrum Aldenhorst een theatervoorstelling georganiseerd door Pantein, Sociom en de zorgcoöperaties met als titel “Daarbij de waterkant”. Ik mocht op deze middag de aanwezigen voorzien van een lekker gebakje bij de koffie. Het was heel mooi en af en toe ook ontroerend om te zien hoe de mensen genoten van deze theatervoorstelling.

Voorlezen

Tenslotte heb ik vorige week op de basisschool in Sint Hubert de peuters en kleuters een mooi verhaal mogen voorlezen. Dit omdat het vorige week Kinderboekenweek was.

Een verhaal dat in het teken stond van water en droogte. Een toepasselijk thema, omdat deze school geld heeft ingezameld voor een waterproject in Afrika, zodat mensen daar niet meer zo ver hoeven te lopen om vers drinkwater te kunnen krijgen. De kinderen van de basisschool deden een sponsorloop voor dit project. Dit deden ze door te lopen met een rugzakje waarin een bepaald gewicht aan water zat. Dit om te ervaren wat kinderen in Afrika dagelijks moeten doen om vers drinkwater te krijgen. Een supermooi initiatief.

Wat kan het werk van een wethouder toch mooi zijn…..

]]> 2019-10-22T12:02:22 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/13619-collegecolumn-wethouder-erik-van-daal
<![CDATA[Wegafsluiting N321 wegens vervangen wegdek]]> De provinciale weg N321 bij Beers is van maandag 28 oktober 2019 (05.00 uur) tot en met maandag 4 november 2019 (05.00 uur) in beide richtingen afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Het asfalt en de betonlaag worden vervangen.

Er zijn omleidingsroutes ingesteld. De verwachte vertraging door de werkzaamheden bedraagt 10 tot 30 minuten.

Omleidingsroutes

Download hier de geadviseerde omleidingsroutes.

]]> 2019-10-22T11:36:28 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/wegafsluiting-n321-wegens-vervangen-wegdek
<![CDATA[Vergadering jeugdgemeenteraad op 24 oktober 2019]]> Op 24 oktober 2019 om 16.00 uur vergadert de jeugdgemeenteraad van Mill en Sint Hubert. Deze vergadering is openbaar en u bent van harte welkom om deze bij te wonen in het gemeentehuis.

De agenda is als volgt:

 1. Opening door de voorzitter
 2. Installatie 5 nieuwe jeugdgemeenteraadsleden
 3. Benoeming jeugdwethouders
 4. Vaststellen van de notulen van de vergadering van 18 juni 2019
 5. Ingekomen stukken en mededelingen
 6. Vragenrondje
 7. Plannen jeugdgemeenteraad voor dit schooljaar
 8. Sluiting

]]> 2019-10-21T08:55:30 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/vergadering-jeugdgemeenteraad-op-24-oktober-2019
<![CDATA[Kom, doe mee en zie wat in jouw gemeente gebeurt]]> Op zaterdag 26 oktober 2019 tussen 11.00 uur tot 16.00 uur is het gemeentehuis in Mill geopend voor publiek. Ook buiten, op het plein voor Myllesweerd, is van alles te zien en te beleven.

Kom ook! Laat u informeren over allerlei thema’s die spelen in onze gemeente en doe mee aan de vele leuke activiteiten. Ook de kinderen hoeven zich tijdens de open dag niet te vervelen. Kortom: een interactieve dag voor jong en oud!

Kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag kunt u een kijkje achter de schermen nemen bij alle afdelingen van het gemeentehuis. U kunt op eigen houtje de rondleiding volgen en u laten informeren over de thema’s waar de gemeente zich mee bezig houdt. Denk aan: zorg, milieu, woningbouw, de belastingen en veiligheid.

Ook laten we bijvoorbeeld zien wat er gebeurt als een klant een melding openbare ruimte online via Fixi aan ons doorgeeft. En tijdens de open dag kunnen bezoekers in gesprek met medewerkers die alles weten over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

En heeft u altijd al kennis willen maken met ambtenaren, het college van B&W en leden van de gemeenteraad? Dat kan op 26 oktober ook!

Uitgebreid programma

Er is een uitgebreid programma met onder andere trouwen voor spek en bonen, het uitreiken van een geboorte-akte, het opzoeken van uw huis op de GIS-kaart, een tentoonstelling over de geschiedeis van de gemeente en een overzicht van alle woningbouwprojecten.

Ook voor kinderen zijn er veel activiteiten. Ze kunnen een knuffelpaspoort laten maken (knuffel meenemen!), een ambtsketen knutselen, een huis bouwen van legoblokken en een brandweerauto van binnen bekijken.

Ook buiten veel spektakel

Niet alleen in het gemeentehuis, maar ook buiten zijn tal van activiteiten en demonstraties. De brandweer en de politie zijn aanwezig en ook de buitendienst is met hun materieel paraat. Neem gerust een kijkje in de diverse voertuigen.

Kortom: teveel om op te noemen. Je moet ’t gewoon komen zien en ervaren!

]]> 2019-10-14T15:03:16 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/kom,-doe-mee-en-zie-wat-in-jouw-gemeente-gebeurt
<![CDATA[Gebruikers leerlingenvervoer zeer tevreden]]> Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. Maar niet alle kinderen kunnen zelfstandig naar hun school reizen door bijvoorbeeld ziekte of een handicap, of zijn aangewezen op een school voor speciaal onderwijs die soms (te) ver weg ligt. Het leerlingenvervoer biedt hier een oplossing voor. Afgelopen schooljaar maakten in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert 181 leerlingen gebruik van deze vorm van vervoer. Voor hen en voor hun ouders/verzorgers is het belangrijk dat het proces van ‘naar school gaan’ prettig verloopt. Om die reden hebben de gemeenten gezamenlijk een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Deze bracht, ook met het oog op de nieuwe aanbesteding die gaat lopen vanaf schooljaar 2020-2021, de sterke- en verbeterpunten van de huidige dienstverlening in beeld. De resultaten waren positief.

Bij het leerlingenvervoer spelen twee partijen een belangrijke rol: de vervoerder en de gemeente. De vervoerder zorgt voor veilig vervoer en de planning. De gemeente behandelt de aanvragen en zoekt een passende oplossing voor ieder kind. Vanwege de verschillen in taken en verantwoordelijkheden, is er onderscheid gemaakt tussen de tevredenheid over de vervoerder, en de gemeente.

Tevredenheid vervoerder

90% van de gebruikers ervaart het vervoer in de bus of taxi als goed/voldoende. De veiligheid van het vervoer wordt beoordeeld met een 8 als rapportcijfer en de algehele tevredenheid krijgt een 7,8. Wisselingen van chauffeurs worden als vervelend ervaren. Op dit moment heeft 82% van de leerlingen één of twee vaste chauffeurs. Het punt is onder de aandacht bij de vervoerder en wordt bij de nieuwe aanbesteding expliciet meegenomen. Andere verbeterpunten zijn efficiënte reisschema’s en communicatie bij wijzigingen.

Tevredenheid gemeente

Bij de gemeente is 9 op de 10 de gebruikers tevreden over de verkregen informatie bij het indienen van een aanvraag. Ook zijn zij goed/voldoende geholpen bij een vraag of klacht. Het meest tevreden zijn de gebruikers over de mate waarin de consulent van de gemeente de tijd nam (87%) maar ook de vriendelijkheid (83%), het begrip (82%) en het luisteren van de consulent (79%) worden gewaardeerd. Er is wel wens voor een minder complexe aanvraagprocedure met minder papierwerk, en een digitale aanvraag. De gemeente gaat komende tijd onderzoeken wat er mogelijk is.

Herhaling onderzoek

Aan de hand van het vorige klanttevredenheidsonderzoek leerlingenvervoer (2015-2016) is besloten één keer in de drie jaar een dergelijk onderzoek uit te laten voeren. Dit betekent dat er tegen het einde van schooljaar 2021-2022 een nieuw onderzoek uitgevoerd zal worden.

]]> 2019-10-14T11:31:39 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/gebruikers-leerlingenvervoer-zeer-tevreden
<![CDATA[Openbare vergadering Jeugdgemeenteraad]]>

Op 24 oktober 2019 om 16.00 uur vergadert de jeugdgemeenteraad van Mill en Sint Hubert. Deze vergadering is openbaar en u bent van harte welkom om deze bij te wonen in het gemeentehuis.

Agenda

1 Opening door de voorzitter
2 Installatie 5 nieuwe jeugdgemeenteraadsleden
3 Benoeming jeugdwethouders
4 Vaststellen van de notulen van de vergadering van 18 juni 2019
5 Ingekomen stukken en mededelingen
6 Vragenrondje
7 Plannen jeugdgemeenteraad voor dit schooljaar
8 Kidscongres woensdag 13 november 2019, presentatie door Ellen Smits
9 Sluiting
]]> 2019-10-11T11:15:34 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/openbare-vergadering-jeugdgemeenteraad
<![CDATA[Hoeveel e-waste heb jij in huis?]]> Hoeveel e-waste heb jij in huis? En wat breng je weg?

Alles met een stekker of batterij is een apparaat. Hoeveel apparaten, lampen en armaturen (omhulsel van een lamp) heb jij in huis die kapot zijn of die je niet meer gebruikt? Kijk op www.heelhollandrecyclet.nl voor een e-waste inleverpunt in de buurt.

Tel je apparaten/lampen en maak kans op één van de twee refurbished iPads

Download onderstaand PDF en kijk snel hoe je mee kunt doen.

 

]]> 2019-10-11T10:17:32 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/hoeveel-e-waste-heb-jij-in-huis
<![CDATA[Collegecolumn wethouder Jos van den Boogaart]]> Website Wonen in Mill

Heeft u al eens een kijkje genomen op de pagina Wonen in Mill? Hier ziet u alle woningbouwprojecten die in onze vier kerkdorpen in uitvoering zijn (of komen) in één oogopslag. En dat zijn er nogal wat! U kunt over zo’n 20 projecten meer informatie vinden. Denk hierbij aan eerste schetsontwerpen of zelfs gedetailleerde bouwtekeningen, plattegronden en uitgebreide verkoopinformatie.  Het is echt de moeite waard om deze website eens te bekijken, zeker wanneer u nu of in de toekomst op zoek bent naar een nieuwe woning in onze gemeente.

Straethof

Eén van de projecten die in uitvoering is, is het wooncomplex dat verrijst op de locatie van de voormalige basisschool de Straethof. Het nieuwe appartementengebouw, met 26 huurappartementen in twee- en drie bouwlagen, krijgt al steeds meer vorm. Het wordt een prachtig complex. En dat op een steenworp afstand van het Millse centrum.

Laatste fase Markt

In het Millse centrum wordt op dit moment hard gewerkt aan de afronding van de laatste bouwfase van het Maaslandblok. Vermoedelijk is eind dit jaar de hele nieuwbouw afgerond en kunnen de nieuwe huurders (bewoners en winkeliers) hun intrek gaan nemen. Een bijzondere mijlpaal waar we lang naar hebben uitgekeken.

Elders in het Millse centrumplan staan we juist nog aan de vooravond van de bouwactiviteiten. Op de locaties Woonhof en Vlaar (aan de Oranjeboomstraat) wordt namelijk samen met omwonenden en andere belangstellenden gewerkt aan de invulling van de bouwplannen op deze locatie. Het werkatelier en de bijeenkomsten die hiervoor (vlak voor de zomervakantie) samen met ontwikkelaar Mooiland hebben georganiseerd, waren ontzettend druk bezocht. Goed om te zien dat er zoveel bereidheid is om samen te werken en mee te denken over deze nieuwe bouwlocatie in onze gemeente.

Welkom op de open dag

Op het gebied van woningbouw is er dus volop ontwikkeling in onze gemeente. Mocht u hierover meer informatie willen, dan kunt u daarvoor (buiten de pagina Wonen in Mill) bijvoorbeeld ook terecht tijdens de open dag die onze gemeente op zaterdag 26 oktober 2019 van 11.00 uur tot 16.00 uur organiseert. Op deze dag staan niet alleen onze woonspecialisten voor u klaar, u kunt ook terecht voor bijvoorbeeld alle informatie over het vergunningentraject. Daarnaast zijn er ook mooie voorbeelden te zien van duurzaam bouwen en andere energiebesparende initiatieven.

Alle afdelingen van onze gemeente gaan zich op zaterdag 26 oktober 2019 presenteren. Er is naast veel informatie ook van alles te zien en te beleven. Denk hierbij aan de spectaculaire demonstraties van brandweer en politie, het indrukwekkende wagenpark van onze buitendienst, de vele kinderactiviteiten en demo’s.

 Ik hoop u zeker te ontmoeten die dag!

]]> 2019-10-11T09:58:04 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/collegecolumn-wethouder-jos-van-den-boogaart
<![CDATA[Nominaties vrijwilligers- en sportprijs 2019]]> Kent u iemand die heel belangrijk is voor uw vereniging? Iemand waarvan u vindt dat hij of zij de titel ‘vrijwilliger van het jaar’ meer dan verdient? Of bent u onder de indruk van een sportprestatie of sporttalent uit onze gemeente? Iemand die echt een keer voor zijn of haar prestaties in het zonnetje moet worden gezet? Geef deze persoon of personen dan op voor de verkiezing ‘vrijwilliger van het jaar’ en/of ‘sportprestatie of sporttalent van het jaar’.

Ieder jaar is er tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in Myllesweerd aandacht en waardering voor het vrijwilligerswerk en de sportieve prestaties in onze gemeente. De vrijwilligersbokaal wordt uitgereikt en sporters en sporttalenten worden gehuldigd op donderdag 2 januari 2019 in Myllesweerd. Het nomineren van de vrijwilligers, sporters, en sporttalenten (tot 18 jaar) mag u doen! Dus vergeet niet om voor zondag 10 november 2019 uw topper te nomineren. Op deze pagina leest u hoe.

Criteria Vrijwilliger van het jaar

 1. De vrijwilliger is woonachtig in of de groep/vereniging is gevestigd in de gemeente Mill en Sint Hubert.
 2. De vrijwilliger heeft zich op vrijwillige en belangeloze wijze zeer verdienstelijk gemaakt in de gemeente Mill en Sint Hubert in het algemeen of voor zijn/haar vereniging in het bijzonder.
 3. De vrijwilliger is de afgelopen vier jaren op geen enkele manier al gehuldigd voor zijn/haar verdienste(n) als vrijwilliger.

Criteria de Sportprestatie van het jaar

 1. De sporter is woonachtig in of de sportvereniging is gevestigd in de gemeente Mill en Sint Hubert.
 2. De sporter of sportvereniging heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd op sportief en/of maatschappelijk vlak.
 3. De prestatie is behaald in de periode 1 januari t/m 31 december 2019

Criteria het Sporttalent van het jaar

 1. Het sporttalent is woonachtig in de gemeente Mill en Sint Hubert.
 2. Het sporttalent heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd op sportief vlak.
 3. De prestatie is behaald in de periode 1 januari t/m 31 december van 2019; het sporttalent is jonger dan 18 jaar (leeftijd op moment van behalen prestatie).

Nominatie

Gebruik een van onderstaande formulieren om iemand te nomineren die voldoet aan de genoemde criteria.

of haal het formulier op bij de receptie van het gemeentehuis.

Het nominatieformulier dient zondag 10 november 2019 ingediend te zijn.

Vragen

Hebt u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat: bestuurssecretariaat@gemeente-mill.nl of 0485-460300.

]]> 2019-10-10T16:35:45 https://www.gemeente-mill.nl/nomineren
<![CDATA[Vragenlijst jongeren 12 tot en met 18- jarigen van start]]> Breng jij de gezondheid van jongeren in de regio mee in beeld?

Vragenlijst

Ben je tussen de 12 en 18 jaar of heb je een kind in die leeftijd? Dan ontvang je misschien een uitnodiging (voor je kind) om een vragenlijst in te vullen over je gezondheid. De GGD Brabant Hart voor Brabant organiseert dit onderzoek voor 31.000 jongeren in het werkgebied. Hoe meer jongeren meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van jongeren in beeld krijgt.

Wat gebeurt er met de uitkomsten

De vragen gaan over je gezondheid en ook over je leefomgeving, leefstijl en welzijn. De resultaten van dit onderzoek helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor jongeren om gezond en veilig te wonen, leven en opgroeien. Denk aan gezond schoolbeleid, alcoholpreventie en opvoedondersteuning. Hoe meer jongeren meedoen aan het onderzoek, hoe completer de gegevens en de bruikbaarheid van de informatie. De GGD publiceert de resultaten van het onderzoek medio 2020.

Check je leefstijl

Ben je benieuwd hoe gezond je bent? En wil je meer weten over gezonde voeding, bewegen, roken, alcohol of een gezonde leefstijl? Op het einde van de vragenlijst kun je een gezondheidsadvies ontvangen op basis van jouw antwoorden of je kunt kiezen voor meer algemene informatie en linkjes naar leuke websites.

Uitnodiging ontvangen

Als je een uitnodiging hebt ontvangen, ben je (is je kind) via een steekproef uit het bevolkingsbestand geselecteerd. Voor jongeren onder de 16 jaar is toestemming van de ouders nodig voor deelname aan het onderzoek. De GGD beloont elke twintigste deelnemer met een cadeaubon ter waarde van tien euro. Daarnaast maak je kans op één van de drie cadeaubonnen ter waarde van 200 euro! Doe jij ook mee?

]]> 2019-10-10T16:00:55 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/vragenlijst-jongeren-12-tot-en-met-18-jarigen-van-start
<![CDATA[Jaarnota Brabant Water]]> Deze week ontvangt u van Brabant Water de jaarafrekening met daarop ook de gemeentelijke aanslagen rioolheffing en afvalstoffenheffing. Bij de jaarnota zit een folder met informatie. Wij adviseren u deze bijlage goed door te lezen.

Kwijtschelding

Als u uw aanslag niet kunt betalen kunt u kwijtschelding aanvragen. Of u in aanmerking komt voor kwijtschelding hangt af van uw persoonlijke en financiële omstandigheden (zoals inkomen, vermogen en woonlasten). Voordat u kwijtschelding gaat aanvragen raden wij u aan om de algemene informatie over kwijtschelding goed door te lezen. Ga voor de algemene informatie en het aanvragen naar de pagina Kwijtschelding.

Alleenwonend

Als u in 2019 alleenwonend bent geworden, is dit in veel gevallen al verwerkt. Is dit volgens u niet goed verwerkt, stuur dan een e-mail naar belastingen@cgm.nl. Als blijkt dat ook voor u een lager tarief moet gelden, krijgt u een bedrag van € 3,43 per maand terugbetaald. Zet in uw mail altijd uw accountnummer en de datum per wanneer u alleenwonend bent. Het accountnummer staat rechts op uw jaarnota. Hebt u geen internetaansluiting of een eigen e-mailadres neem dan telefonisch contact met ons op via 0485-460300.

Bezwaar maken

Zijn er volgens u vergissingen gemaakt of bent u het niet eens met de aanslagen? Neem bij twijfel eerst even telefonisch contact met ons op via 0485-460300. U kunt binnen zes weken (na dagtekening op de jaarnota) schriftelijk een ondertekend, bezwaar indienen tegen de aanslag. Bezwaren kunt u richten aan: De heffingsambtenaar van de gemeente Mill en Sint Hubert, Postbus 7, 5360 AA Grave.

]]> 2019-10-10T14:00:18 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/jaarnota-brabant-water
<![CDATA[Reisdocument aanvragen niet mogelijk op donderdag 24 oktober 2019]]> In verband met het vervangen van het aanvraagstation voor reisdocumenten en de apparatuur voor het opnemen van vingerafdrukken kunnen inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert op donderdag 24 oktober 2019 geen reisdocument aanvragen. Ook niet in de buurgemeenten.

Aangevraagde reisdocumenten kunnen wel gewoon worden opgehaald.

]]> 2019-10-08T10:56:00 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/reisdocument-aanvragen-niet-mogelijk-op-donderdag-24-oktober-2019
<![CDATA[Veilig fietsen: blijf uit de dode hoek]]> Weet jij waar je veilig fietst in de buurt van een bus of vrachtwagen? Vermijd de dode hoek. Want daar kan de chauffeur je niet zien.

Onthoud: als jij de chauffeur ziet, ziet hij jou ook. Dat is rechts achter de bus of vrachtwagen, op een afstand van minstens 3 meter. Ga dus nooit ernáást fietsen, want dan ziet de chauffeur je niet.

Denk aan de dode hoek: blijf er rechts achter fietsen, op minimaal 3 meter afstand! En zie jij de chauffeur dan ziet hij jou!

]]> 2019-10-07T13:33:29 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/veilig-fietsen-blijf-uit-de-dode-hoek
<![CDATA[Droom voor uw buurt? Kern met Pit helpt]]> Wilt u graag een buurtmoestuin, een speeltuin of een kunstproject in uw wijk opzetten? Of heeft u een ander idee voor uw buurt? Dan is het tijd voor actie! Wij dagen u graag uit om u aan te melden bij Kern met Pit en binnen een jaar uw droom te verwezenlijken. Lukt dit? Dan beloont KHNM foundation uw project met € 1000 en het predicaat Kern Met Pit tijdens een feestelijke bijeenkomst. Daarnaast maakt u kans op de Gouden Pit ter waarde van € 3000.

Iedereen die een leuk idee heeft om zijn of haar buurt nog mooier te maken kan zich tot en met 31 oktober 2019 inschrijven via de website www.kernmetpit.nl. Dit is gratis, maar let op: per provincie is er een maximum aantal projecten dat kan meedoen. In december hoort u of u bent geselecteerd. Als dit het geval is wordt u uitgenodigd voor de Kern-met-Pit-dag in januari waar u kennis en inspiratie opdoet voor uw project, workshops volgt en in contact komt met een adviseur van KNHM foundation en andere deelnemers.

Meer informatie over dit initiatief van KNHM foundation vindt u op www.kernmetpit.nl.

]]> 2019-10-07T11:18:28 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/droom-voor-uw-buurt-kern-met-pit-helpt
<![CDATA[Goede opkomst tijdens avond bestuurlijke toekomst]]> Op maandag 23 september 2019 vond de informatieve en interactieve avond plaats over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Mill en Sint Hubert. De avond, gehouden in Myllesweerd, werd bezocht door zo’n 200 inwoners. Een mooie opkomst en een grote mate van betrokkenheid! Er werd door de aanwezigen goede input gegeven die de raadsleden mee kunnen nemen in het verdere proces. Daarnaast waren er vooral ook veel vragen die door de burgemeester, de raadsleden en sprekers werden beantwoord.

Presentatie

De avond begon met een presentatie over de stappen die de gemeenteraad tot dusver heeft gezet in het bestuurlijke traject. Daarna vertelde de heer van de Laar van het adviesbureau Seinstra van de Laar over het proces dat de CBA-gemeenten doorlopen (Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis). Tot slot werd het informatieve gedeelte afgesloten door burgemeester Walraven die de aanwezigen meenam in de standpunten van de raad en een toelichting gaf op de verschillende criteria die gebruikt worden om een goede afweging te kunnen maken.

In gesprek

In het tweede gedeelte was er vooral ruimte voor de mening van alle aanwezigen en ging het publiek vooral in gesprek met elkaar. Deze standpunten, en de ingebrachte vragen, werden daarna besproken met de raadsleden. Ook werden de verschillende vragen beantwoord door de drie fracties.

Zienswijze

De opgehaalde input wordt door de raadsleden meegenomen in het opstellen van de zienswijze over de vorming van de CBA-gemeenten. In de tussentijd wordt u nog regelmatig geïnformeerd over het proces.

]]> 2019-10-04T10:44:14 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/goede-opkomst-tijdens-avond-bestuurlijke-toekomst
<![CDATA[Collegecolumn burgemeester Antoine Walraven]]> Keukenbazen Battle 2019

De Regio Noordoost-Brabant organiseert dit jaar opnieuw Keukenbazen, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Met Keukenbazen halen we de agrifoodsector dichter naar de regio en de inwoners en laten we kinderen ervaren dat lekker en gezond eten uit de directe omgeving komt. Maar ook laten we hiermee zien hoe leuk het is om samen voedsel te bereiden en op te eten.

Ook uit onze gemeente gaat een team meedoen aan deze grote finale de ‘Mega Live KookBattle’ die op 5 oktober 2019 in Den Bosch plaatsvindt. Om dit team te selecteren streden op 25 september 2019 25 kinderen in 10 teams tijdens de echte Millse Keukenbazen Quiz. Na een spannende strijd bij het Mo’Ment in Langenboom mocht ik het winnende team bekend maken. Team Blitzzclub, met daarin Ilza, Sjuultje en Lieke, en chefkok Monique Nelson gaan onze gemeente tijdens deze ‘Mega Live KookBattle’ vertegenwoordigen. Zij maken kans op de titel “Keukenbazen 2019” en kunnen mooie prijzen winnen voor het meest creatieve of smaakvolle gerecht. En wanneer ons team met de titel naar huis gaat, word ik de wederom de smaakburgemeester van Nederland, net zoals in 2016.

Ilza, Sjuultje en Lieke nogmaals proficiat! Jullie gaan ongetwijfeld de blits maken met “De Blitzzaardappel”.

Criminelen houden ook van voetbal

Op 30 september 2019 was ik op het Provinciehuis aanwezig bij een bijeenkomst over criminele inmenging bij amateur voetbalclubs. Samen met burgemeester Depla van Breda ben ik namens Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland bestuurlijk verantwoordelijk voor dit project.

Amateurvoetbalclubs moeten beter hun best doen om criminele sponsors buiten de deur te houden. Dat is de belangrijkste conclusie uit een onderzoek onder twaalf Brabantse clubs in de hogere klassen van het amateurvoetbal. Uit het maandagavond gepresenteerde onderzoek van drie Tilburgse criminologen blijkt dat bij amateurclubs het risico van criminele inmenging niet hoog op de agenda staat. Een aantal van de ondervraagde clubs heeft wel eens te maken gehad met een ‘lastige situatie’ met een sponsor, maar geen van hen heeft een duidelijk beleid op dit gebied.

De bestuursleden van de ondervraagde clubs beseffen volgens de onderzoekers dat ze kwetsbaar zijn, maar weten niet hoe ze criminele inmenging kunnen voorkomen. Ze praten hier niet over met andere bestuursleden, ook niet wanneer er twijfel is over de integriteit van een sponsor. Een folder met een checklist moet clubs gaan helpen om kwetsbaarheden en integriteitsproblemen op te sporen en vooral het gesprek op gang te brengen. Je moet als club een sfeer creëren waar een crimineel zich niet lekker bij voelt. Dat kan door bijvoorbeeld af te spreken dat de club geen contant geld aanneemt en door alleen in zee te gaan met lokale, bekende ondernemers. De aanpak wordt de komende maanden verder uitgerold. De KNVB, gemeenten en de Provincie zijn graag bereid clubs in dit proces te ondersteunen. Binnen onze gemeente zullen we ook gesprekken met sportverenigingen gaan organiseren om dit thema bespreekbaar te maken. Samen gaan we voor Fair Play op onze sportvelden.

]]> 2019-10-04T10:27:43 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/13553-collegecolumn-burgemeester-antoine-walraven
<![CDATA[De Luisterlijn en Incluzio openen Praatlijn in Week tegen Eenzaamheid]]> Op dinsdag 1 oktober 2019 hebben De Luisterlijn en Incluzio een speciale ‘Eenzaamheidslijn’ geopend. Iedereen die zich eenzaam voelt en behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan van 1 tot en met 8 oktober 2019 bellen met het speciale nummer 085-0077770. 

Behoefte aan eenzaamheidslijn

De Luisterlijn biedt het hele jaar door een luisterend oor en is er voor iedereen die behoefte heeft aan een anoniem gesprek. Eenzaamheid komt daarbij terug in één op de drie gesprekken. Er blijkt een grote behoefte aan een telefoonnummer tegen eenzaamheid. Monique van Bijsterveld, directeur-bestuurder van de Luisterlijn: “Uit onderzoek van Kantar blijkt dat maar liefst tweederde van de Nederlanders vindt dat er een speciaal telefoonnummer moet komen voor mensen die zich eenzaam voelen. In de Week tegen Eenzaamheid is er een speciaal nummer beschikbaar en we hopen dat veel mensen ons ook echt gaan bellen.”

Over Incluzio

Achter de telefoon zitten dit keer niet alleen de vrijwilligers van de Luisterlijn maar de medewerkers van Incluzio. Een organisatie die lokaal actief is in onder andere wijkteams, huizen van de wijk en huishoudelijke hulp. Peter de Visser, algemeen directeur van Incluzio en zorgmanager van het jaar: “Onze medewerkers komen elke dag bij mensen thuis of spreken hen in de buurt. Eenzaamheid, isolement, het gevoel er niet toe te doen is iets wat we regelmatig tegenkomen bij jong en oud. In de buurten waar wij actief zijn werken we er al hard aan om met de buurt hier iets aan te doen. We willen ook landelijk het verschil maken op dit belangrijke onderwerp, vandaar dat we samen met de Luisterlijn dit initiatief hebben genomen. Onze medewerkers weten als geen ander hoe belangrijk een praatje is. Daarom zet een deel van hen zich deze week belangeloos in door de telefoonlijn te bemannen en een praatje te maken met mensen die dat nodig hebben.”

Over de ‘Eenzaamheidslijn’

De ‘Eenzaamheidslijn’ is van 1 tot en met 8 oktober 2019 bereikbaar van 13.30 uur tot en met 21.30 uur. Iedereen die behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek kan bellen naar 085-0077770. De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar via telefoonnummer 0900-0767.

]]> 2019-10-04T10:14:30 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/de-luisterlijn-en-incluzio-openen-praatlijn-in-week-tegen-eenzaamheid
<![CDATA[Gratis compost in oktober]]> Op alle zaterdagen in oktober kunt u gratis compost halen op de minimilieustraten. Neem zelf een schop mee om het op uw aanhanger te laden!

Compost is een goede bodemverbeteraar en een fijne isolatielaag voor de planten die ze beschermd tegen de vorst.

Wanneer gratis compost afhalen

In het Land van Cuijk en Boekel kunt u op alle zaterdagen in oktober gratis compost krijgen.

Minimilieustraten

 

Zaterdag 5 oktober van 9.00 tot 13.00 uur

 

Zaterdag 12 oktober van 9.00 tot 13.00 uur

 

Zaterdag 19 oktober van 9.00 tot 13.00 uur

 

Zaterdag 26 oktober april van 9.00 tot 13.00 uur

 

U kunt het hele jaar door, tijdens openingstijden, terecht op de groenstraat in Haps voor gratis compost.

Waar gratis compost afhalen

De minimilieustraten vindt u hier:

Hoe werkt het

De compost is alleen bestemd voor particuliere huishoudens. Neem een schop mee! De compost wordt namelijk los verstrekt. Per keer mag u maximaal 1 m3 (oftewel 1000 liter) meenemen.

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

]]> 2019-09-30T12:15:54 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/gratis-compost-in-oktober
<![CDATA[Sjors Sportief en Creatief weer van start in Gemeente Mill en Sint Hubert]]> Naschoolse activiteiten voor alle kinderen van 4-13 jaar

Op 9 oktober 2019 gaat in de gemeente Mill en Sint Hubert het sport- en cultuurstimuleringsproject “Sjors Sportief en Sjors Creatief” weer van start. Via het activiteitenaanbod van Sjors kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote diversiteit aan sportieve en creatieve activiteiten en zo ontdekken waar hun talenten en interesses liggen.

Het Sjorsboekje bevat heel veel sportieve en culturele activiteiten zoals aikido, biketricks, timmeren, drummen, schaken, tennis, twirlen en nog veel meer. De meeste activiteiten zijn helemaal gratis!

De activiteiten worden aangeboden door verenigingen en andere lokale aanbieders, daarnaast komt stichting Doejemee zelf ook weer met een prikkelend en uitdagend aanbod.

Inschrijven via internet

De eerste week van oktober ontvangen alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen in de gemeente het kleurrijke Sjorsboekje. Vanaf woensdag 9 oktober 2019 kunnen kinderen zich inschrijven voor de diverse activiteiten via www.doejemee.nu

Ben je benieuwd naar wat er te doen is en kun je niet wachten? Dan kun je het boekje hier ook alvast digitaal bekijken.

Speerpunt

Het verbinden van kinderen aan sport- en/of cultuurverenigingen is één van de speerpunten uit het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Het Sjorsboekje is een middel dat stichting Doejemee inzet in opdracht van de gemeente om dit te realiseren.

Stichting Doejemee is katalysator voor vernieuwingsprojecten binnen de domeinen onderwijs, kinderopvang, zorg en welzijn en bedrijfsleven. Het “leren” van en door kinderen van 2 tot 15 jaar staat hierbij centraal. Middels cultuur, sport, gezondheid, inrichting, gelukskansen en lesprogramma’s op maat, opereren we in de directe leef- en ontwikkelomgeving van kinderen.

]]> 2019-09-30T12:02:47 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/sjors-sportief-en-creatief-weer-van-start-in-gemeente-mill-en-sint-hubert
<![CDATA[Collegecolumn wethouder Erik van Daal]]> Het afgelopen weekend was voor mij een druk, maar interessant en inspirerend weekend. Ik mocht aanwezig zijn bij drie mooie activiteiten. Het merendeel speelde zich buiten af, dus het was fijn dat het qua weer ook een prachtig weekend was.

Kindcentrum

Op vrijdagmiddag mocht ik aanwezig zijn bij het Lustrumfeest van het Kindcentrum in Mill. In dit Kindcentrum aan de Langenboomseweg vinden de basisscholen de Lens en de Kameleon, de GGD en kinderopvang Spring hun plek. Goed om te zien hoe alle partijen elkaar hebben gevonden in dit gebouw en op een goede manier met elkaar samenwerken en wonen. Ik memoreerde in mijn toespraak dat ik nog altijd trots ben als ik dit prachtige gebouw binnenloop en zie hoe tevreden de gebruikers zijn over hun ‘thuis’. Verder mocht ik die middag genieten van een voorstelling die de kinderen opvoerden met als thema klank en geluid. Erg mooi en knap dat deze voorstelling, onder begeleiding van ‘de klankenkaravaan’, in een hele korte tijd werd ingestudeerd. Alle kinderen, in de leeftijd van ongeveer 2 jaar tot 12 jaar deden aan deze voorstelling mee. Mijn complimenten!

10 jaar fysiotherapie Poos

Op zaterdagmiddag was ik aanwezig bij de open dag naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van fysiotherapie Poos in Sint Hubert. De eigenaar, Piet hein Poos, heeft in de afgelopen periode een bloeiende praktijk opgebouwd. Volgens cijfers van de branchevereniging zou er in een dorp met de schaal van Sint Hubert bestaansrecht zijn voor ruim 3 dagen fysiotherapie per week, dus omgerekend nog geen fulltime arbeidsplaats. Inmiddels biedt de praktijk werk aan bijna 3 fysiotherapeuten. De heer Poos heeft gemeend iets terug te moeten doen voor het dorp waarin zij werken. In samenspraak met ondermeer onze gemeente is op de wandelroute ‘Rondje Sint Hubert’ bij het trekpontje over de Lage Raam aan de Oude Hapsedijk een zitbank geplaats door Piet Hein Poos. Het bankje heeft de toepasselijke naam ‘Verpoosbankje’ gekregen. Een mooi gebaar van deze fysiotherapiepraktijk.

Duomarathon

Op zondag was het weer tijd voor de jaarlijkse Duomarathon, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag als vrijwilliger. Dit evenement, waarbij een fietser en hardloper in duo vorm de marathonafstand afleggen in onze mooie gemeente, trok dit jaar maar liefst het maximaal toegestane aantal van 500 deelnemers (250 duo’s). Het is een mooie combinatie van sport en ontspanning. Op de route konden de lopers en fietsers genieten van muziek en diverse hapjes en drankjes. Ook het weer werkte geweldig mee. Deze editie had een extra feestelijk tintje omdat dit evenement voor het vijfde jaar op rij werd georganiseerd. Complimenten voor de organisatie, die ervoor heeft gezorgd dat dit evenement in vijf jaar tijd een begrip is geworden. Niet alleen in onze gemeente, maar ondertussen bijna landelijk als je kijkt waar de deelnemers vandaan komen. Zo wordt onze gemeente weer op een positieve manier op de kaart gezet.

Informatieavond

Afgelopen maandag vond de informatieavond over de bestuurlijke toekomst plaats. Het was een constructieve avond met een enorme opkomst. Goed om te zien dat inwoners zo betrokken zijn bij onze gemeente.

]]> 2019-09-27T12:22:07 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/collegecolumn-wethouder-erik-van-daal
<![CDATA[Gemeentepagina’s verhuizen naar De Maasdriehoek]]> Deze gemeentepagina’s, van Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert, verhuizen per 1 oktober 2019 naar De Maasdriehoek, editie Cuijk. Tot nu toe verschenen deze gemeentepagina’s in respectievelijk het Cuijks Weekblad, de Graafsche Courant en de Koerier Mill. Deze titels zijn echter door uitgeverij De Persgroep verkocht aan uitgeverij Talvi, de uitgever die De Maasdriehoek uitbrengt. De drie titels worden niet voortgezet, sommige rubrieken, zoals de gemeentepagina’s, worden echter wel voortaan gepubliceerd in De Maasdriehoek.

Na 1 januari 2020 wordt de situatie wellicht weer anders. Dan loopt de contractperiode af die de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hadden met de Persgroep. De contractafspraken zijn nu tot 1 januari 2019 overgenomen door uitgeverij Talvi. Hoe verder te gaan na 1 januari 2020 wordt nog bekeken.

De Maasdriehoek wordt bezorgd op alle huisadressen in de drie gemeenten. Heeft u de krant niet ontvangen? Bel niet met de gemeente maar met de bezorgservice, telefoon 0413-745983 of mail naar bezorging@uitgeverij-talvi.nl. U kunt ook het formulier invullen op www.kliknieuws.nl

]]> 2019-09-27T12:02:43 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/gemeentepagina-s-verhuizen-naar-de-maasdriehoek
<![CDATA[Tips tegen woninginbraak]]> De herfstvakantie staat weer voor de deur. Voor veel mensen een tijd van ontspanning en een tijd om erop uit te trekken. Voor inbrekers de perfecte gelegenheid voor het plegen van een inbraak.

Tien minuten

Een inbraak kan in tien minuten gepleegd zijn. Een raam dat tien minuten open staat, biedt een inbreker voldoende gelegenheid om uw huis in en uit te gaan. Volg daarom onderstaande tips ook op als u maar even van huis bent.

Informatie

Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

]]> 2019-09-27T11:18:38 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/tips-tegen-woninginbraak
<![CDATA[Aanpak ondermijning Mill en Sint Hubert]]> Heeft u signalen van ondermijning? Meld ze dan!

Activiteiten bij panden op ongebruikelijke tijdstippen, opvallende en afwijkende uitgavepatronen, dumpingen van drugsafval of boeren die onder druk worden gezet om leegstaande stallen en schuren te verhuren aan derden die geen duidelijkheid willen geven over wat daar gebeurt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van ondermijning die zich, ook in onze omgeving, voordoen.

Bewustwording

De gemeente Mill en Sint Hubert heeft de aanpak van ondermijning hoog in het vaandel staan en werkt samen met politie, justitie, de Belastingdienst en andere gemeenten binnen het basisteam. Voor de gemeente Mill en Sint Hubert is bewustwording een belangrijk onderdeel van de aanpak van ondermijning. Daarom worden bijvoorbeeld voor bedrijventerreinverenigingen, zoals recent voor BTV het Spoor/De Meeren, presentaties gegeven over de geschatte omvang van het probleem en over de risico’s ervan. Ook wordt verteld hoe ondermijnende activiteiten kunnen worden herkend en waar deze kunnen worden gemeld.

Controles

Bewustwording is daarnaast ook een van de doelen van de controles die recent in het buitengebied zijn gestart. Deze controles worden structureel gehouden door BOA´s en toezichthouders van de gemeente. Waar mogelijk schuift de politie aan en worden andere ketenpartners, zoals de omgevingsdienst, het UWV of de Belastingdienst, uitgenodigd. De controles zijn gericht op het beter in beeld krijgen van het buitengebied, van de activiteiten die er plaatsvinden, de problemen die er spelen en de risico’s die er (mogelijk) zijn. De controles vormen daarbij een goede aanleiding om met betrokkenen in gesprek te gaan over de eigen situatie. Over ontwikkelingen in het gebied, maar ook over de risico's van ondermijning en het bieden van handvatten voor het melden daarvan.

Informatie delen

Ten slotte is bewustwording ook een thema voor alle professionals binnen de gemeente en daarbuiten. Daarom zijn het afgelopen voorjaar een tweetal bijeenkomsten georganiseerd waarbij de politie informatie deelde over onder meer synthetische drugslabs en hoe deze te herkennen. Bij deze bijeenkomsten zijn BOA’s en toezichthouders van de gemeenten en de omgevingsdienst aangesloten, maar ook organisaties als Mooiland.

Communicatiecampagne

Afgelopen voorjaar heeft de gemeente een vragenlijst voorgelegd aan het inwonerpanel, om te achterhalen wat inwoners nodig hebben om melding te maken van verdachte situaties. Daaruit bleek onder meer dat mensen niet altijd weten wat ze waar kunnen melden, en wanneer een melding gerechtvaardigd is. Daarom start de gemeente de informatieve communicatiecampagne: ‘U meldt nooit te snel’. Hiermee hopen we signalen van ondermijning in een steeds vroeger stadium op te kunnen merken en aan te kunnen pakken.

]]> 2019-09-20T09:35:21 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/aanpak-ondermijning-mill-en-sint-hubert
<![CDATA[Steeds meer Nederlanders doen wat voor het klimaat. Wat doe jij?]]>                                                           

Steeds meer mensen zijn bezig met het besparen van energie. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. In Nederland hebben we de maatregelen die we met elkaar gaan nemen, vastgelegd in het Klimaatakkoord. Hoe gaan we de CO2-uitstoot verminderen? Een groot deel van de uitvoering van het Klimaatakkoord gebeurt op regionaal niveau. Men denkt na over: hoe kunnen we energie besparen en hoe kunnen we energie opwekken? Iedereen kan daar een bijdrage aan leveren, ook jij.

Wat kun je zelf doen

Pak de fiets naar werk of laat je vloer isoleren. Besparen doe je op jouw manier. En er zijn veel mogelijkheden. De Rijksoverheid is een campagne gestart: ‘Iedereen doet wat’. Het helpt je bij het maken van duurzame keuzes in en rond het huis. Iedereen kan iets bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder. De vraag is niet of je iets kunt doen, maar wat je kunt doen. Kijk voor meer informatie op www.iedereendoetwat.nl. Wil je tips en adviezen over hoe je jouw huis kunt verduurzamen? Kijk dan eens op www.brabantwoontslim.nl.

Wat doen we in Noordoost Brabant

Ook in Noordoost Brabant zijn we met de provincie, waterschappen en alle gemeenten samen aan de slag met het klimaatakkoord. In juni 2020 moet de regio een voorstel doen aan het Rijk hoe we de CO2-uitstoot kunnen verminderen in onze regio. Dat noemen we een Regionale Energiestrategie (RES). We kijken wat er mogelijk is in onze regio:

 1. Hoe kunnen we energie besparen in onze regio
 2. Hoe kunnen we energie opwekken in onze regio

Maar we doen dat niet alleen. Bij het maken van de strategie betrekken wij ook bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners. Dat doen we door middel van bijeenkomsten, dit najaar, waar veel verschillende partijen in vertegenwoordigd zijn.

De volgende partijen horen bij Noordoost Brabant: Provincie Noord-Brabant, Enexis, de Waterschappen Aa en Maas, De Dommel en de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden, Vught.

Wat doen we in Nederland

In Nederland hebben we de maatregelen die we met elkaar gaan nemen, vastgelegd in het Klimaatakkoord. We gaan de CO2-uitstoot verminderen om de opwarming van de aarde en alle gevolgen van dien tegen te gaan. Het is de bedoeling dat in 2050 de CO2-uitstoot verminderd is met 95% ten opzichte van 1990.  Een groot deel van de uitvoering van het Klimaatakkoord gebeurt op regionaal niveau. Daarvoor is Nederland opgedeeld in 30 regio’s. Elke regio heeft zijn eigen behoeften en mogelijkheden, en daarom maakt elke regio zijn eigen energiestrategie.

]]> 2019-09-19T13:53:48 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/steeds-meer-nederlanders-doen-wat-voor-het-klimaat-wat-doe-jij
<![CDATA[Sjors Sportief & Sjors Creatief breken opnieuw records]]>

De populariteit van “Sjors” stijgt naar ongekende hoogtes. Voor het 10e jaar op rij werd het inschrijfrecord verbroken. Het sport- en cultuurstimuleringsproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ in de gemeente Cuijk en Grave heeft al 1400 inschrijvingen mogen ontvangen en inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk. De gemeente Mill en Sint Hubert doet ook mee, maar brengt het boekje over een paar weken uit.

Populair

Onder andere hiphop dansen, turnen voor meisjes en kleutergymnastiek hadden al snel veel inschrijvingen. Ook hadden de kinderen overduidelijk zin om lipgloss, spiegeltjes, en spijkerplankjes voor de kerst te maken. Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

Laagdrempelig

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Cuijk en Grave hebben samen met haar sportverenigingen en cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje, waarin bijna 100 activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit Grave en Cuijk hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Deze is ook op de website www.sjorssportief.nl in te zien.

Meer informatie

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ zijn instrumenten die de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert inzetten om hun beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer informatie: info@sjorssportief.nl

]]> 2019-09-18T10:37:39 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/sjors-sportief-amp-amp-sjors-creatief-breken-opnieuw-records
<![CDATA[Reconstructie Vorleweg gedeelte rotonde N264 - tennisvereniging]]> Op maandag 30 september 2019 start de reconstructie van de Vorleweg. Het gaat om de eerste fase waarbij wordt gewerkt op het weggedeelte tussen de rotonde met de N264 (provinciale weg) en de ingang van de tennisvereniging. Deze eerste fase is ongeveer halverwege november gereed. Ook Brabant Water start op maandag 30 september 2019 met het vervangen van de waterleiding.

Reconstructie

De reconstructie bestaat onder andere uit het vervangen van de bestaande verhardingen, het aanleggen van hemelwaterriolering en het vervangen van de openbare verlichting. Tegelijkertijd worden er verkeerskundige maatregelen getroffen zoals de aanleg van enkele verhoogde kruispunten. Dat creëert een snelheidsremmende werking.

Bereikbaarheid

Om veilig te kunnen werken wordt de Vorleweg voor al het verkeer afgesloten. Met borden wordt het verkeer omgeleid. Bestemmingsverkeer kan via de Domeinenstraat tot aan de tennisvereniging rijden. Aanwonenden kunnen hun woning tijdens de werkzaamheden beperkt met de auto bereiken.

Ontwerp

De verkeerskundige maatregelen zijn in samenspraak met het Platform Verkeer ontworpen en in overleg met de omwonenden verder verfijnd. Zo wordt een bocht anders aangelegd waardoor het voor vrachtverkeer minder aantrekkelijk is om het centrum van Mill in te draaien. En de fietspaden worden verhoogd aangelegd en met een flauwe oploopband van de rijstrook voor autoverkeer gescheiden. Dat moet de veiligheid voor fietsers verhogen. Verhoogde kruisingsvlakken dragen daar ook aan bij doordat de gemiddelde snelheid van auto’s en vrachtwagens zal afnemen.

Omwonenden geraadpleegd

Eind 2018 werd er voor omwonenden en andere belangstellenden een informatieavond georganiseerd. Vervolgens stelden omwonenden nog enkele wijzigingen voor; een parkeerplaats werd opgeheven om een inrit te maken met meer parkeerruimte op eigen terrein en de fietsoversteek bij de tennisvereniging is verplaatst naar het midden van de inrit.

Informatie

Aannemersbedrijf Gebr. Remmits BV uit Wijchen gaat het werk uitvoeren. Omwonenden worden of zijn per brief op de hoogte gesteld. Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met mevrouw C. Verrijdt, Werkorganisatie CGM (gemeente Mill en Sint Hubert) via chantal.verrijdt@cgm.nl.

]]> 2019-09-18T10:02:32 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/reconstructie-vorleweg-gedeelte-rotonde-n264-tennisvereniging
<![CDATA[Wilt u ook een duurzaamheidslening?]]> De duurzaamheidsleningen zijn in het leven geroepen om inwoners een financiële steun in de rug te geven bij het nemen van duurzame maatregelen. U kunt hiervoor in aanmerking komen als u maatregelen neemt in uw woning, die ten goede komen aan de duurzaamheid van uw woning. Bijvoorbeeld voor het isoleren van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Lage rente

Het voordeel van de leningen is de lage rente. Zo hoeft niet direct spaargeld te worden aangebroken en kunt u wel profiteren van de voordelen van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Verder levert isolatie bijvoorbeeld meer comfort op. Bovenal lever je met deze praktische maatregelen zelf een bijdrage aan een goed klimaat.

Duurzaamheidsfonds

De gemeente Mill en Sint Hubert heeft geld beschikbaar gesteld voor het duurzaamheidsfonds. De gemeente werkt hierbij samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Veel inwoners hebben dit jaar hier al gebruik van gemaakt. Er is op dit moment nog geld uit dit fonds beschikbaar.

Informatie

Kijk voor meer informatie en aanvragen op de pagina Duurzaamheidslening.

]]> 2019-09-17T14:57:36 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/wilt-u-ook-een-duurzaamheidslening
<![CDATA[Bijzonder STILLLEVEN in hal gemeentehuis]]>

In de hal van net gemeentehuis staat tijdelijk een bijzonder Kunstwerk. Dit kunstwerk STILLLEVEN vertelt het bijzondere oorlogsverhaal van Willy Sweens. Het stilleven maakt onderdeel uit van een serie van 75 kunstwerken die nu in bijna alle Brabantse gemeentehuizen staat en uiteindelijk gezamenlijk wordt tentoongesteld in het kader van 75 jaar bevrijding.

Oorlogsverhaal van Willy Sweens

Willy Sweens vertelde aan Kunstenaar Rocco Verhulst dat hij tijdens de oorlogsjaren als kind opgeschrikt werd door bombardementen en toen met zijn familie heel plots hun huis met slijterij moest verlaten. Een ingrijpende gebeurtenis die bij het kunstwerk zo wordt omschreven:

“Met de step in de hand vertrekt Willy samen met moeder met kinderwagen en tante met fiets ter evacuatie naar Wanroij, ze laten hun slijterij achter. Moeder zegt, 'Ik wou dat ik 'n veugelke was', waarop een paar straten verder een onthoofd vogeltje ter aarde stort.”

Deze scène is uitgebeeld in het STILLLLEVEN dat tot eind september 2019 in de hal staan. Kom gerust een kijkje nemen!

Brabant Remembers

Brabant Remembers vertelt de persoonlijke verhalen over WOII: groot of klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie of bevrijding. Vijfenzeventig verhalen waarin een levensveranderende keuze centraal staat. Samen met gemeenten en partners worden deze verhalen vertaald naar een innovatief cultureel programma in 2019-2020.

Brabant Remembers is een initiatief van Stichting Crossroads Brabant ‘40-‘45 en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en vfonds. Brabant Remembers is partner van Europe Remembers.

]]> 2019-09-13T11:07:24 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/bijzonder-stillleven-in-hal-gemeentehuis
<![CDATA[Collegecolumn burgemeester Antoine Walraven]]> Bestuurlijke toekomst

Het kan u niet ontgaan zijn dat de gemeente Mill en Sint Hubert, net zoals andere gemeenten in de regio, bezig is met de bestuurlijke toekomst. Hiervoor heeft de gemeenteraad al met elkaar een aantal stappen gezet maar ze willen in hun proces ook graag uw mening horen. Daarom organiseren we op 23 september 2019 om 19.30 uur een informatieve maar zeker ook interactieve bijeenkomst in Myllesweerd. U komt toch ook?

Tijdens de avond geven we niet alleen een toelichting op alle ontwikkelingen bij onze gemeente, we vertellen ook waar de omliggende gemeenten mee bezig zijn. Want ook die keuzes zijn van invloed op ons proces. Daarnaast is het op de 23e ook nadrukkelijk de bedoeling dat u als inwoner uw mening kunt laten horen. Dit doen we aan de hand van stellingen en vragen. We hopen dat u tijdens deze avond uw wensen en uw mening laat horen én dat u in gesprek gaat met elkaar zodat wij uw ‘frisse blik’ mee kunnen nemen in het vervolgproces. We hopen op een interessante avond in een vol Myllesweerd.

Open dag met veel activiteiten voor jong en oud

Heeft u altijd al een kijkje achter de schermen van onze gemeente willen nemen. Bent u benieuwd naar de werkplekken en het werk van ons als college? Of heeft u gewoon zin om eens te trouwen ‘voor spek en bonen’ of om diverse demonstraties van onze buitendienst, de brandweer en de politie bij te wonen? Kom dan vooral op zaterdag 26 oktober 2019 naar de open dag van onze gemeente. We zetten op deze dag onze deuren open voor jong en oud. U kunt die dag een kijkje nemen in alle kantoren en zien en beleven wat er allemaal in onze gemeente en ons gemeentehuis gebeurt. Daarnaast zijn er ook heel veel leuke activiteiten waarbij we ook echt rekening houden met onze jongere inwoners. Denk aan het aanvragen van een paspoort voor de knuffel, rijden in een brandweerauto, een huis bouwen van mega blokken, een speurtocht, luchtkussens en een ambtsketen knutselen in mijn kantoor.

Genoeg te doen dus die dag, voor iedereen. Noteer 26 oktober 2019 van 11.00 uur tot 16.00 uur alvast in uw agenda. We vinden het heel leuk als u deze dag even bij ons binnenloopt. Tot dan!

]]> 2019-09-13T09:40:42 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/collegecolumn-burgemeester-antoine-walraven
<![CDATA[Geef je oude kleding een nieuw leven]]> Textiel is niet alleen die fijne zomerjurk die op is of dat spijkerjasje dat uit de mode is. Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Dus ook badlakens, een vaatdoekje, kussenhoezen en gordijnen. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen, riemen, tassen, hoeden en knuffels welkom.

Wat mag NIET in de textielcontainers

Wat niet tot textiel behoort, zijn matrassen, tapijten, kussens, vloerbedekking en ernstig vervuild of nat textiel. Dit is (grof) restafval en kunt u tegen betaling naar de milieustraat brengen.

Waar staan de textielcontainers

Twee keer per jaar zamelt Sympany gratis textiel aan huis in. De rest van het jaar kunt u uw textiel kwijt in de textielcontainer bij u in de buurt. Op de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in Boekel staan ook textielcontainers. Ook hier kunt u uw textiel gratis aanbieden.

Volle container? Bellen

Ondanks dat de meeste inwoners hun afval netjes in de containers doen, treffen we helaas ook nog wel eens afval naast de containers aan. Ook afval dat niet in de containers mag. Dat is niet de bedoeling. En vooral ook niet prettig voor uw dorpsgenoten die in de buurt van een container wonen. Zij kijken tegen de rommel aan. Wanneer u textiel naar de container brengt, kan het ook wel eens voorkomen dat de container vol is. Belt u dan direct het nummer dat op de container staat. Zet uw afval NIET naast de container.

Textiel naar de kringloop

Textiel dat voor hergebruik geschikt is, kunt u ook gratis inleveren bij de kringloopwinkels van Stichting Actief. Kijk voor adressen en openingstijden op www.afvalaanbieden.nl/kringloopwinkels.

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn 0485-338352

]]> 2019-09-12T15:24:18 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/geef-je-oude-kleding-een-nieuw-leven
<![CDATA[Op de fiets? Laat je telefoon lekker zitten]]> Stap jij ook weer op de fiets na de vakantie? Denk eraan: hou je mobiel in je zak!

Op 1 juli 2019 ging het appverbod voor fietsers in. Dat betekent dat je een boete riskeert van € 95,- als je je telefoon vasthoudt tijdens het fietsen. Houd je mobiel én je geld in je zak!

Minder kans op een ongeluk

De gedachte achter het appverbod is dat het mobieltje zorgt voor te veel afleiding op de fiets. Als je tijdens het fietsen je telefoon vasthoudt om berichtjes te versturen of te bellen, zijn je ogen niet op de weg gericht. Je ziet niet wat er om je heen gebeurt en riskeert zelfs een ongeluk. Je mag nog wel navigeren of muziek luisteren zolang je je telefoon in je jas of zak houdt, of een stuurhouder gebruikt.

Meer weten?

Kijk dan op https://www.nulverkeersdodenbrabant.nl/op-de-fiets-mobiel-in-je-zak/

]]> 2019-09-06T12:27:57 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/op-de-fiets-laat-je-telefoon-lekker-zitten
<![CDATA[Leefbaarheidsbijdrages 2019 uitgereikt in de Wilg]]> Ruim 22.000 euro voor mooie en lokale initiatieven

Afgelopen dinsdag 3 september 2019 vond in de Wilg in Wilbertoord de uitreikingsavond van de leefbaarheidsbijdragen 2019 plaats. Tijdens deze feestelijke avond werden tien goede ideeën beloond met een bedrag van ruim €22.000. Alle ideeën pasten binnen een van de vier thema’s van het subsidiebeleid van onze gemeente en konden een bijdrage ontvangen van maximaal €5000. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren de prijswinnaars uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomst hun eigen initiatief toe te lichten. Dit deed iedereen op zijn eigen manier en de reacties waren positief. In dit artikel vindt u een overzicht van de gehonoreerde initiatieven per thema.

Thema 1. Het is prettig leven in de gemeente Mill en Sint Hubert

Thema 2. Een gezonde geest in een gezond lichaam

Thema 3. Hoe mooi is onze gemeente

Thema 4. We helpen elkaar

]]> 2019-09-06T10:18:39 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/leefbaarheidsbijdrages-2019-uitgereikt-in-de-wilg
<![CDATA[Informatieve en interactieve avond over bestuurlijke toekomst gemeente]]> Op 23 september 2019 organiseert de gemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert een informatieve en interactieve avond over de bestuurlijke toekomst. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Myllesweerd.

Informatie over het proces

Net zoals andere gemeenten in de regio is ook de gemeente Mill en Sint Hubert bezig met haar bestuurlijke toekomst. Welke stappen er door Mill en Sint Hubert zijn gezet en nog worden gezet, wordt toegelicht tijdens deze avond. Daarbij worden natuurlijk ook de ontwikkelingen bij buurgemeenten betrokken.

Stellingen

Daarnaast wil de gemeenteraad ook graag van inwoners horen wat zij belangrijk vinden aan de bestuurlijke toekomst van hun gemeente. In het tweede gedeelte van de avond wordt daarom aan de hand van stellingen het gesprek met de zaal gevoerd. Waar moet de gemeenteraad volgens inwoners rekening mee houden als het gaat om de bestuurlijke toekomst? Thema’s die zeker aan bod komen zijn inspraak en betrokkenheid van de dorpen, de dienstverlening en de ‘afstand’ tot de gemeente.

Aanmelden

Om de organisatie in goede banen te leiden, is het nodig dat belangstellenden zich voor de avond aanmelden. Dat kan via Facebook (Evenement 23 september) of door een mailtje te sturen naar griffie@gemeente-mill.nl.

]]> 2019-08-29T11:52:05 https://www.gemeente-mill.nl/inwoners-en-ondernemers/overzicht-inwoners-en-ondernemers/nieuws-en-actualiteiten/nieuws/informatieve-en-interactieve-avond-over-bestuurlijke-toekomst-gemeente
<![CDATA[Seed Capital - tender klimaat en energie]]> In de periode van 1 oktober 2019 tot en met 31 oktober 2019 wordt een specifieke klimaat en energie tender geopend. U kunt een aanvraag indienen voor het opzetten van een investeringsfonds dat is gericht op klimaat- en energie technostarters.

Met het investeringsfonds investeert u in technostarters die producten, processen of diensten verkopen en leveren die zijn gebaseerd op een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van bestaande technologie op het gebied van klimaat en energie. De start-ups moeten een substantiële bijdrage leveren aan de missies uit het Klimaatakkoord.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:24:15 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/seed-capital-tender-klimaat-en-energie
<![CDATA[Nieuw: DEI+subsidie voor circulaire economie]]> Binnen de subsidieregeling voor Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) opent een nieuw thema voor pilot- en demonstratieprojecten gericht op circulaire economie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stelt hiervoor € 44 miljoen beschikbaar. U vraagt deze aan vanaf 1 augustus 2019.

Het thema Circulaire economie is een uitbreiding van het thema rond recycling en hergebruik van afval. Ook bijvoorbeeld het biobased grondstofgebruik in pilotprojecten valt nu onder dit nieuwe thema. Belangrijk is dat de projecten bijdragen aan CO2-reductie. Voorstellen op het gebied van recycling, refurbishment en hergebruik van kunststoffen, textiel, meubels en matrassen worden aangemoedigd en ook voorstellen van het mkb zijn meer dan welkom.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:22:52 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/nieuw-dei-subsidie-voor-circulaire-economie
<![CDATA[SDE+ najaar 2019 opent op 29 oktober]]> Ook dit najaar wordt de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) opengesteld. Voor deze ronde heeft de minister 5 miljard euro beschikbaar gesteld. U kunt subsidie aanvragen van dinsdag 29 oktober 2019 (09.00 uur) tot donderdag 14 november 2019 (17.00 uur), verdeeld over 3 fases. Via het eLoket van RVO.nl kunt u vanaf dinsdag 29 oktober 2019 (9.00 uur), uw subsidieaanvraag indienen.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

]]> 2019-07-23T09:19:19 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/sde-najaar-2019-opent-op-29-oktober
<![CDATA[Kom naar het ZZP-Boost Event]]> Talentontwikkeling ZZP'er in Noordoost Brabant heeft een gloednieuwe website ontwikkeld, www.zzpnobboost.nl. Het is een platform voor de zelfstandige professional in de regio Noordoost Brabant, waar de zzp'er geïnformeerd wordt over belangrijke ontwikkelingen rondom zelfstandig ondernemen. Ook staat daar informatie over de activiteiten voor ZZP’ers zoals het ZZP-BOOST Event op 12 september 2019 en onder andere een roadshow.

Meer informatie op zzpnobboost.nl.

]]> 2019-07-09T14:55:57 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/kom-naar-het-zzp-boost-event
<![CDATA[KOL stokje naar Van der Horst aannemers in Mill]]>

Het Keep on Learning Estafettestokje van AgriFood Capital Werkt! ging deze maand naar van der Horst aannemers in Mill. Directie, medewerkers en de vele stagiaires krijgen alle mogelijkheden om te leren en te groeien. Ook zet het aannemersbedrijf zich in voor talentontwikkeling via het onderwijs. Dat gebeurt via gastlessen op scholen tot het ondersteunen van vakopleidingen in de bouw.

Meer informatie op AgriFood Capital.

]]> 2019-07-09T13:19:54 /bestanden/mill_en_sint_hubert/afbeeldingen/Inwoners en ondernemers/Nieuws/2019/2019-08-02 Estafettestokje voor werkgevers naar Van der Horst aannemers.jpg https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/kol-stokje-naar-van-der-horst-aannemers-in-mill
<![CDATA[Bedrijven investeren bijna 4,4 miljard euro in groene technieken]]> Het Nederlandse bedrijfsleven maakte in 2018 voor een recordbedrag van bijna € 4,4 miljard gebruik van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De bedrijven investeerden deze miljarden in vooruitstrevende milieuvriendelijke technieken.

Meer informatie bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

]]> 2019-07-09T13:15:24 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/bedrijven-investeren-bijna-4,4-miljard-euro-in-groene-technieken
<![CDATA[Energie-audit EED via eLoket RVO.nl]]> Bio Energie Centrale Cuijk (BECC) gaat naast groene elektriciteit ook groene warmte leveren aan bedrijven op Industrieterrein Haven Cuijk. Voor de aanleg van een smart grid, een slim energienet, waarmee vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd, ontvangt BECC een subsidie van 300.000 euro uit het Smart Energy Link programma. De totale investering bedraagt meer dan 1 miljoen euro. Duynie, leverancier van diervoeding, wordt een van de afnemers van de lokaal geproduceerde groene energie. Het bedrijf realiseert hiervoor een nieuwe, gasloze fabriek op Industrieterrein Haven Cuijk.

Meer informatie op Rijksdienst voor Ondernemennd Nederland.

]]> 2019-07-09T13:09:43 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/energie-audit-eed-via-eloket-rvo-nl
<![CDATA[Doe mee in de tweede ronde van MKB!dee]]> Bent u mkb’er en wilt u samen met anderen meer investeren in de versterking van kennis en vaardigheden van uw personeel? Ervaart u hierbij belemmeringen? Denk dan mee over oplossingen om die belemmeringen weg te nemen met de regeling MKB Idee.

Met deze regeling wil de overheid mkb’ers stimuleren meer te investeren in scholing en ontwikkeling van huidig en toekomstig werkenden. Anders dan in 2018 richt de regeling zich nu op iedere mkb’er. Zowel individuele als samenwerkende mkb’ers kunnen subsidie aanvragen. U kunt een aanvraag indienen tot 27 augustus 2019, 17.00 uur, via mijn.rvo.nl (eLoket).

Meer informatie op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

]]> 2019-07-09T13:01:33 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/doe-mee-in-de-tweede-ronde-van-mkbdee
<![CDATA[Innovation Makers Agrifood zoekt uitdagende projecten voor Challenge]]> Ondernemers in de Agrifood sector, die zich met hun bedrijf richten op thema’s als Future Food, Hightech Farming en Food Value kunnen kosteloos deelnemen aan Innovation Makers Agrifood. Tijdens deze challenge kunnen bedrijven hun vraagstuk voorleggen aan creatieve studenten en start-ups.

De challenge duurt van september tot medio december 2019 en vindt plaats op verschillende locaties in Brabant. ‘We zoeken ondernemers in de agrifood sector, die een uitdagend project hebben binnen hun bedrijf en ondersteuning kunnen gebruiken om dit verder uit te werken. Zij kunnen zich tot 1 augustus 2019 kosteloos aanmelden bij ons’, zegt projectleider Paula Rijkens.

Meer informatie op ondernemersliftplus.

]]> 2019-07-09T12:57:50 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws/innovation-makers-agrifood-zoekt-uitdagende-projecten-voor-challenge
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws-mill-en-sint-hubert-nieuwsbrief-april-mei-2019/ondernemersloket
<![CDATA[Ondernemersloket]]> Ons ondernemersloket staat voor u klaar! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0485-396743.

]]> 2017-02-09T11:06:00 https://www.gemeente-mill.nl/economisch-nieuws-mill-en-sint-hubert-juni-en-juli-2019/ondernemersloket